Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K_R_S: Spotykałem się jakiś czas z dziewczyną, która miała dwa pitbulle i pewnej nocy nagle zaczęły się gryźć, tzn jeden rzucił się na drugiego i ten drugi się bronił.

Psy były zakleszczone przez 20 min. Dziewczyna złamała na nich stolik z ikei i taki wolnostojący wieszak na ubrania i nic. Dopiero jak się trochę zmęczyły, to zaczęły odpuszczać i udało się jej jednego psa zamknąć w łazience.

Mieszkanie po tej
  • Odpowiedz
@jan-maria666 ugryzł czy klapnal zębami to jest różnica, plus jest jeszcze jeden aspekt małe dzieci też Trzeb pilnować i jak coś kumają uczulać że pies to nie zabawka.

Tu ostsrnio w tv wylądowała babka co nagrywała jak dzieciak kota męczył ale case podobny. Stad potem poes może bać się dziec np.

Co do policji i innych biorą psy o innym charakterze, czasem wręcz małe zeby wszędzie mogly wejść.
WrzeCiOna - @jan-maria666 ugryzł czy klapnal zębami to jest różnica, plus jest jeszcz...

źródło: temp_file2269390773123701530

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma strasznie jedziesz stereotyp em. Faktem jest ze właściciel i pies docierają się charakterami, bo pies obserwuje reakcje i czyta twoje emocje. Jeśli ktoś jest nerwowy może mieć lekliwego psa i pogorszyć sytuację. Z wyborem bywa różnie, bo inaczej jest kiedy ktoś ma psa od szczeniaka i go wyszkolił, a inaczej jak dostanie psa po traumie albo po kimś z rodziny trafi. Inna rzecz że te rasy są silne i emocjonalne,
  • Odpowiedz
@apaczacz nie do końca się z tym zgodzę. Niektóre rasy jak amstaff były hodowane do walki. Może być prowadzony bardzo dobrze, a pod wpływem np. okoliczności, strachu, zazdrości będzie agresywny i się nie zatrzyma. Ale to prawda, że zwykle patole chcą sobie dodać respektu takim psem.
  • Odpowiedz
@D00D00 dzisiaj widziałam takiego konia, właściwie to uciekałam na drugą stronę ulicy z moim szczeniakiem😅
Wyglądał jak mieszanka amstaffa z dogiem, ale bliżej mu było do amstaffa tylko bardzo duży.
  • Odpowiedz
@Miguelos

Martwi mnie brak empatii wobec żywych i intelugentnych stworzeń, z których większość zapeene nigdy nikomu krzywdy nie zrobiła. A zwalanie winy na "rasę" jest wybielaniem spierd*lenia umysłowego właścicieli, którzy powinni mieć zakaz posiadania zwierząt domowych.

Btw. pitbull nawet nie jest oficjalnie psią rasą...
  • Odpowiedz