Wpis z mikrobloga

Nic mnie tak nie irytuje jak p0lacka mentalność idę dzisiaj do lekarza po l4 z powodu grypy i już sie zaczyna
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"
-"ja tam nigdy chorobowego nie brałem mleko z czosntkiem i do roboty"

To tylko kilka perełek które usłyszałem od piątku, uwielbiam podejście p0laka a potem wielkie zdziwienie że januszexy wykorzystują...ale jak mają nie wykorzystywać jak januszexy stworzył pracownik a nie janusz
#pracbaza #medycyna #zdrowie #polakicebulaki #polakirobaki
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubaxd: chorobowe bingo z mojej poprzedniej roboty. Pamiętam jak złapałem covid i kieras do mnie dzwonił żebym czasem nikogo nie podawał. Jak mi wyszła cukrzyca na badaniach okresowych to kadrowa z awanturą dzwoniła czego się nażarłem że taki cukier mi wyszedł xD istna komedia tam była z wszelkiej maści chorobami, a spojrzenia współpracowników i ciągłe donosy, że ktoś na l4 siedzi, a pewnie oszukuje to była norma
  • Odpowiedz
@lubaxd Mają trochę racji, inni pracownicy muszą wtedy wykonywać Twoją robotę pod Twoją nieobecność, a nie dostają za to wyższej wypłaty, więc są wtedy w-------i na Ciebie. Ja gdy jestem chory to siedzę na pracy zdalnej.
  • Odpowiedz
  • 109
@stevenhunter: No to jesteś po prostu niewolnikiem, to że ktoś za ciebie robi to tylko i wyłącznie wina pracodawcy że nie potrafi zorganizować pracy gdy jest mniej osób lub nie ma planu awaryjnego na takie sytuacje. Na umowie masz wypisane swoje obowiązki i masz płacone najczęściej od godziny na etacie więc robisz co masz robić, zmiana minęła to idziesz do domu i masz to już w czterech literach
  • Odpowiedz
@wstanczyk: ja to nawet rozumiem strach niektórych, jak ich miniratka zjada to każda złotówka się liczy - ale z drugiej strony powikłania po chorobie potrafią kosztować więcej niż te 20% wynagrodzenia
  • Odpowiedz
  • 34
@lubaxd te pytanie czy nie szkoda bo placa tylko 80% to jest w ogole hit.
Masz wybor albo pracowac za 100% albo lezec w wyrze za 80%
No co tu ma sie nie oplacac? XD
  • Odpowiedz
"przeciez wtedy płacą tylko 80%"

@lubaxd: ogólnie mam wrażanie, że masa ludzi zupełnie nie potrafią zarządzać budżetem. Centusie na chorobowe nie pójdą, będą jechać 30 km i stać w kolejce pół godziny żeby zapłacić 50 gr na litrze paliwa mniej i wpierdzielać najtańsze parówki żeby przyoszczędzić a potem wyjadą te pieniądze na totalne głupoty typu wymiana dobrego działającego telewizora 50 cali na 60 cali, albo szatanie kasą na mieście.
  • Odpowiedz