Zarabiam w Polsce obecnie 6200zł netto. Wszedłem na stronę z ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie. Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 0,21 miesiąca żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie. Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 1400 zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie + hobby. Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 1 miesiąca czyli ponad 0,083 Lat!!! Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca! I wcale nie prowadzi do polepszenia życia. #pracbaza #polska #samochody #pdk
@ChromeOsFan: dla podkręcenia sytuacji dodam, że o ile zdołasz odłożyć na taką Fele to jest wysokie prawdopodobieństwo, że w tym czasie ulegnie ona całkowitej biodegradacji ( ͡°͜ʖ͡°)
@ChromeOsFan ja zarabiam 2,5k na łape w kołchozie w uk, 15 dni po 9 godzin, bristol. Pojde se miesieczne na 4 overki to juz mam 1,2k wiecej. Wychodzi 19 dni pracy w miesiącu. Chata rachunki mniejwiecej 1k (2 pokoje kuchnia lazienka), ubezpieczenie zdrowotne, telefony, polskie tv,ubez auta, i tam jakies małe raty to mniejwiecej 270 funta. Jedzenie zakupy tak z 450 funtow przewaznie. Paliwo tylko do pracy, szkoly i zakupy -
@mev3 no ale ci zostaje, i te 500 to dalej 2k zł gdzie to więcej niż minimalna. 1700 to już też spoko w pół roku możesz nazbierać na jakąś pandę, w Polsce to dalej lata. Dwupokojowe mieszkanie w powiatowym to koszt 3k plus opłaty....
o ile zdołasz odłożyć na taką Fele to jest wysokie prawdopodobieństwo, że w tym czasie ulegnie ona całkowitej biodegradacji ( ͡°͜ʖ͡°)
@OperatorGranatnika: ostatnio znalazłem taką za niewiele więcej niż minimalna krajowa, 1 właściciel, 70k przebieg, stan prawie fabryczny, czarne blachy xD bez grama rdzy
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzChyba widzisz różnicę?
@OperatorGranatnika: ostatnio znalazłem taką za niewiele więcej niż minimalna krajowa, 1 właściciel, 70k przebieg, stan prawie fabryczny, czarne blachy xD bez grama rdzy