Wpis z mikrobloga

@maciss: Grstuluje. Mnie też, ale już r--------m połowę na sprzęt podróżniczy. Człowiek autostopuje, szuka tanich lotów, śpi w namiocie a i tak przejęcie kasę bo se wymyśli jakieś GoPro xD
  • Odpowiedz
  • 1
@szybki_zuk: Znam to, też jestem gadżeciarzem jeżeli chodzi o elektronikę,
ale teraz mam większy cel na który zbieram, więc staram się oszczędzać.
  • Odpowiedz
@maciss: a weź mnie nie denerwuj, policzyłem podatki w firmie, styczeń 5k w plecy, luty 18k w plecy.
Styczeń zawsze miałem gówniany ale luty zawsze odrabiałem.
Plus taki ze przynajmniej podatków nie płacę 😀.
No nic, jest szansa że marzec będzie na plusie.
Gratulacje, 10k zaoszczędzić to bardzo dobry wynik.
  • Odpowiedz
@maciss: co będziesz działał? Mnie od oszczędzania p----------o i trzymam 200k na jakichś kontach z-------h, bo tyle zajeło zbieranie, że mam gule wydać na cokolwiek niby dużo a jednak mało bo co ja za to kupie? Kawałek ziemi pod wojewódzkim i tyle.
  • Odpowiedz
@maciss: a to nie można, wynająć? U mnie ukraińcy wynajmują lokal i podnajmują stanowiska. Szybciej będziesz wiedział czy biznes jest rentowny. Plus bardzo dużo zależy od lokalizacji, się przenoszą z miejsca na miejsce. Tylko tutaj to salonów paznokci jest więcej niż żabek i kradną sobie biznes.
  • Odpowiedz
  • 2
@barber-barberski: Żona ma grono stałych klientek, tyle że przyjmuje w mieszkaniu plus mobilnie. Chodzi o to żeby mieć swoje miejsce, a nie że inna będzie podkradać klientki bazując na niej i swojej lokalizacji. Ogólnie to póki co będzie musiała wynajmować. Poza tym taki lokal to kapitał, można jak coś komuś go wynająć.
  • Odpowiedz
bo wiadomo każdy tu zarabia po 15 k

@telemach20: nawet jakby ludzie tu zarabiali po 15k to już kiedyś było takich gagatków że z takimi zarobkami pisali że nie potrafią oszczędzić miesięcznie 2 tysięcy.
  • Odpowiedz