Wpis z mikrobloga

Microsoft zachęca użytkowników Windowsa 10 do oddania komputerów/laptopów do recyklingu. Dla mnie to bardzo dobra wiadomość, bo oznacza to, że za chwilę na rynku będzie ogrom bardzo dobrego, a do tego taniego sprzętu z drugiej ręki, który u mnie posłuży z Linuxem wiele lat ;)

Zdjęcie dla zasięgów.
olinuksieprzykawie - Microsoft zachęca użytkowników Windowsa 10 do oddania komputerów...

źródło: temp_file6557485522038322122

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chlejus jeśli ktoś będzie chciał dalej korzystać z Win10, to może, ale nie będzie on zaraz wspierany, o ile nie wykupi się tego rozszerzonego wsparcia. Win10 kończy wsparcie w październiku tego roku. Liczę więc z tego powodu na coraz większą podaż sprzętu, który jest dalej bardzo dobry ale nie udźwignie Win11. Dodając do tego zachęty MS, to mało kto będzie chciał to oddać do recyklingu, to pójdzie do sprzedaży.
  • Odpowiedz
@olinuksieprzykawie nie będzie wspierany, czyli co to oznacza dla przeciętnego użytkownika? Sorry ale ja kompletnie nie techniczny jestem.

Dalej neta i gierki będę mógł obsługiwać czy mi jebnie w październiku
  • Odpowiedz
@Chlejus net i gierki pójdą, nic się nie wydarzy, nie jebnie nic w październiku. Tylko i aż tyle się wydarzy, że nie dostaniesz latek bezpieczeństwa, aktualizacji i innego tego typu wsparcia, co potencjalnie oznacza obniżenie bezpieczeństwa swojego sprzętu w sieci. Każdy działa że swoim komputerem jak chce, są ludzie którzy działają do tej pory na XP, niepodłączonym do Internetu.
  • Odpowiedz
@pietryna123 no tak, z tym że ja to wiem, Ty to wiesz, ale Kowalski nie bardzo wie, a tym bardziej będzie umiał zrobić. Lub dowie się i się od razu zniechęci. Tak to wygląda, my możemy na to patrzeć przez swój pryzmat, ale nierzadko dostawałem komputery od znajomych żeby zrobić prostą rzecz, bo oni nie umieją nic przy PC zrobić poza uruchomieniem programu specjalistycznego, Worda, przeglądarki i poczty. I to mówię
  • Odpowiedz