Aktywne Wpisy

Uuroboros +336
cotozazycie +2
Planuje wyjazd na dluzej do Norwegii i na tak dlugo na ile to bedzie mozliwe i oplacalne zabieram samochod z Polski. Mam assistance na 1000km a jestem z Malopolski wiec poza zasiegiem. Pytanie czy jest tu jakis mechanik z okolic Szczecina z ktorym moglbym nawiazac kontakt(na dzisiaj wystarczy jedynie tutaj na wykopie) w razie awarii i potrzeby odstawienia tego samochodu do naprawy?
#mechanika #mechanikasamochodowa #samochody #
#mechanika #mechanikasamochodowa #samochody #
W tym roku przypada 50. rocznica założenia miasta. Budowę rozpoczęto bowiem w 1975 roku i głównym założeniem było zapewnienie życia obok powstającej w tym samym czasie Ignalińskiej Elektrowni Jądrowej z reaktorami RBMK-1500.
Historia więc bardzo podobna do Prypeci i Czarnobylskiej Elektrowni Jądrowej. Mimo, że w Wisaginii nigdy nie było katastrofy, to jej skutki widoczne są do dziś: elektrownie zbudowano do połowy (2 z 4 energobloków) i połowę motyla.
A dlaczego motyla, to się dowiedzieć ile z tego krótkiego wideo. Zapraszamy do spaceru po atomowym mieście.
#napromieniowani #litwa #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #atom #zwiedzajzwykopem
@Krzyhuu: jak to po co? Zeby zniechęcić normalnych ludzi do oglądania.
Samo miasto wygląda na sensownie zaprojektowane i przemyślane, choć dużo w nim typowych wschodnioeuropejskich pomników i rozwiązań, to np miedzy blokami mamy całkiem spore place wypełnione zielenią - typowe
@Pavlo389 To prawda, ta cegła nadaje klimatu. Dlatego też specjalnie robiłem tam zdjęcia analogowym aparatem.
źródło: 000420510010
Pobierz