Wpis z mikrobloga

@xqwzyts

nakrętki ograniczają zaśmiecenie a nie zmiany klimatu.

Szkoda tylko, że wcale jakimś wielkim problemem w tej kwestii nie były bo i tak większość ludzi albo wyrzucała je do śmieci, albo oddawała na zbiórki. Jeśli już ktoś wywalał poza śmietnik to razem z całą butelką.

Większym problemem są kapsle. Czy kapsle są już przytwierdzone do butelek, czy to jednak przerosło geniuszy w UE?
  • Odpowiedz
chociaż planeta nie płonie dzięki mojej czarnej bluzie brudnej od jogurtu

@vieniasn: jasne jasne, te biale plamy to jogurcik ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
tak, walka powinna być z Indiami i Chinami, i w razie co ich odciąć od cywilizowanego świata jak nie potrafią normalnie żyć na tej planecie

@nbhd: Fajnie przy okazji samemu miec wysokie standardy, zamiast tylko pokazywac palcem innym i czekac az sie ogarna. Rownie dobrze to okazyjnie srajmy na ulicy, bo inni tez tak robia i jest git.
  • Odpowiedz
@tomekb1999: leciałem ostatnio przez Serbie ichniejszymi liniami i dostałem butelke wody. Odkręcam korek i jest osobno i tak sobie myśle: jakie to jest zajebiste. Jaki to jest unijny rak to głowa mała
  • Odpowiedz
próbowałeś pić ze szklanki jak cywilizowani ludzie?

@groman43: czyli ekologiczne nakrętki mają sprawić, że ubrudzę szklankę i zużyję wodę i chemię, żeby ją umyć? No i przy nalewaniu do niej i tak mi coś skapnie na blat z tej zakrętki, więc będę musiał jeszcze go umyć.

Coś czuję, że z takim geniuszem należysz do mensy xD
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: wystarczy trzymać nakretke i odrywać butelkę a nie odwrotnie (plus użyć kciuka jak dźwigni). Czy uargumentowana krytyka (a nie "j----e komuchy chcą odebrać mi wolność") to aż taka kontrowersja?
  • Odpowiedz
chodziło o to że nakrętki są najczęstszym zanieczyszczeniem europejskich plaż

@OlasToMistrz: tylko nigdy nikt nie pokazał na to żadnych badań i nie ma też badań na to, jak to przytwierdzenie nakrętek wpłynęło na środowisko xD
  • Odpowiedz
  • 5
@Ogau: najlepsza jest ta sugestia, że jak śmiesz pić z butelki to nie jesteś cywilizowanym człowiekiem. Oj coś czuję, że ponad połowa zachodniego świata nie jest w takim razie cywilizowana. No ale nie ma się co dziwić - to elitarne grono XD
  • Odpowiedz
Wkurzają mnie przymocowane nakrętki przy kefirach i jogurtach pitnych bo jak pije z tym to kapie mi po mordzie, a jak próbuję to oderwać to się upaćkam albo wyleję ten jogurt.

#niepopularnaopinia #oswiadczenie

@tomekb1999: to jest najlepsze wykpienie demokracji, niby zdecydowana większość czy z lewej czy prawej tego nie popiera ale ktoś "zadecydował" i tak ma być i nic nie można z tym zrobić
  • Odpowiedz
Większość jogurtów obsługuje funkcję zablokowania nakrętki - jak ją wywiniesz do dołu to siedzi sztywno.

@krebul: większość jogurtów ma u---------y ten korek który trzeba po prostu wyczyścić bo się z niego leje jak zastosujesz tak jak piszesz, to jest właśnie głupota tego pomysłu.
  • Odpowiedz