Aktywne Wpisy

Sonny86 +1139
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +18
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

To jak to jest, czy dzisiejsze pokolenie serio jest niezaradne, czy jednak mamy po prostu przesrane?
#nieruchomosci #pieniadze #boomerskieporady #zycie #finanse #inflacja #polska
@Dxtr4: tak. posiadanie mieszkania to zaradnosc sama w sobie
Znowu te same bajki o mieszkaniach z przydziału. Nikt w PRL za darmo nie dawał mieszkań. Najtaniej można było mieszkać w zakładowym w miejscach typu Bełchatów lub Lubin gdzie było trzeba szybko ściągnąć ludzi do pracy.
Ta jasne. Nawet pod Warszawa za tyle kupisz coś z palcem w d…. W miejscu typu 25-30 min dojazdu skm. To w skali świata czy Europy nie jest jakiś wielki czas dojazdu.
@iksiks:W marnowaniu życia.
źródło: c7e559a0bd63a256e89db8dcb34211875f3f73755bf47d62af4114a692f76780
Pobierz@Miniu30: 20 lat temu to przeciętny signiel się cieszył że znalazł pracę jakąkolwiek nawet poniżej minimlanej a o własnym mieszkaniu to nawet nie myślał :P
po 2004 2mln ludzi wyjechało nie bez powodu.
Mam w swoim otoczeniu kilka takich osób. Póki jest dobrze, to jest dobrze... ale gdy przychodzi w pracy drobny kryzys, to się zaczynają dylematy typu "nie wiem co ze sobą zrobić". Netflix cały obejrzany, puzzle się już nudzą, żadnego hobby, które byłoby w stanie zająć głowę 24/7...