Wpis z mikrobloga

#seo #sem
Potrzebuje konkretną firmę albo konkretnego człowieka, ktory umie w pozycjonowanie, seo i sem. Strona firmy stara, 6 letnia. Nie bylo nigdy wczesneij pozycjonowania na niej i całej kampanii. Zalezy mi na tym by ktoś zarobil dobre pieniadze, a ja zebym mial z tego naprawde fajne wyniki. Gdzie szukac najlepiej takich osób lub firm? W przypadku sporych firm obawiam się hurtowgeo potraktowania za dużą kasę... Jak jakiś mirek się specjalizuje tym i ma doświadczenie i wie, że spoko to jakoś pojdzie to zapraszam na PW.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@magawek: jaka branża? napisz priv lub tutaj. Typowe firmy seo sobie odpuść, raz że na wyniki seo się czeka miesiącami, a i tak mogą nie dac efektów jak trzeba, a google ads i fb ads i inne metody marketingu - potrzeba dużego budżetu (strzelam że branża nie łatwa).
  • Odpowiedz
@magawek: Nie ma już seo, nikt nie wie co robić aby stroną była wyżej. Ja np. miałem 5 lat stronę na dwóch najważniejszych frazach w top 5 i 1, obecnie moja jest na 20, 8 mc a strona konkurencji z lat 90 bez znaczników title ani description na 1 miejscu, dodatkowo na w tym drugim przypadku na których w ogóle się pozycjonuje ( nie mam ich na stronie ) ja
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@OscarGoldman 35 letnia firma elektroenergetyczna, rodzinna, wykonywanie sieci energetycznych dla Tauron oraz klientów firmowych, wykonywanie instalacji wielkoskalowych, przemysłowych instalacji elektrycznych oraz po domach ( w tym Smart Home), instalacje fotowoltaiczne, magazyny energii, pompy ciepła i klimatyzację. Tym się głównie zajmujemy mamy tego sporo, mamy co robić. Mamy kupę referencji, realizacji, sporo contnetu do puszczania w sieć. Aktualna forma strony jest mocno robocza
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@OscarGoldman
Najbardziej mnie przeraziło w rozmowie z konsultantem od SEO - z firmy z której korzystałem już w sumie kiedyś przy innej firmie. To to, że walił ogólnikami jak leci. Ja mogę zapłacić dobrze na ile uważam, ale za konkrety a nie ogólniki
  • Odpowiedz
@magawek: tylko adsy, tylko hot leady, serio w seo w tych branżach? no chyba że masz na luzie jakieś 1000zł msc to możesz kupować sobie np: w linkhouse itp sam artykuły sponsorowane (bez anchora), a adsy najlepiej google daje radę, przy klimie etc, będziesz mieć stawki nawet 40zł za klik a nawet więcej (nie chce mi się sprawdzać ile ja mam w tej chwili w budowlance), ale ja celuje głownie
  • Odpowiedz
@magawek: te wszystkie firmy od SEO to są nic nie warte,
do adsów podchodziłem wiele razy ale ostatecznie zraziły mnie tym, że po ich konfiguracji z ekspertem od Google ekspert przestał się do mnie odzywać i nie przychodzili na umówione spotkania XDDDDD

a na koniec sam za mnie wypełnił ankietę zadowolenia XDDDDD
  • Odpowiedz
serio w seo w tych branżach? no chyba że masz na luzie jakieś 1000zł msc to możesz kupować sobie np: w linkhouse itp sam artykuły sponsorowane (bez anchora)

@FilipTraum: chodzi o to że jak ma na seo przeznaczać kasę (i tak w tej branży trzeba na prawdę dobre seo i dodać jedno zero jeszcze), to niech sobie powoli linkuje, nie pompuje kasy w seo, tylko od czasu do czasu jakiś
  • Odpowiedz
  • 0
Misie moje kochane. Wiem, ze dyskusja ważna rzecz. Ale jakby miał ktoś jakieś konkretny kogo możecie polecić, albo może jakiś freelancer dobry jest na wykopie to będę mile zainteresowany. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem na tyle zabiegana osoba, ze na pewno nie bede mial czasu na to kiwnac palcem, procz 2-3 calli w ciagu miesiacu by raportowac jak leci SEO.
@OscarGoldman
@FilipTraum
@json-derollo
@Erravi
  • Odpowiedz
Misie moje kochane. Wiem, ze dyskusja ważna rzecz. Ale jakby miał ktoś jakieś konkretny kogo możecie polecić, albo może jakiś freelancer dobry jest na wykopie to będę mile zainteresowany. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem na tyle zabiegana osoba, ze na pewno nie bede mial czasu na to kiwnac palcem, procz 2-3 calli w ciagu miesiacu by raportowac jak leci SEO.

@magawek: napisze ci później, konkretne osoby.
  • Odpowiedz
@OscarGoldman: nie polecasz brać SEO, ale polecasz kupować sobie samemu, bez żadnego doświadczenia randomowe linki z Linkhouse :) To już serio lepiej nic nie robić niż przepalać kasę
  • Odpowiedz
@FilipTraum: mój błąd, "większość" firm jest nic niewarta. Można zapłacić więcej ale to nie oznacza że będą efekty. Osobiście nie podjąłbym już ryzyka płacenia jakimś pajacom za SEO.

Lepiej zainwestować w coś od Adsów i rozliczać za wyniki, bo te będzie widać szybciej
  • Odpowiedz
@magawek: Mam wrażenie, że masz dość życzeniowe myślenie na zasadzie "zapłacę człowiekowi za SEO/ads i będą z tego miliony w zamówieniach". Mordo, gdyby to tak działało, to Twoi konkurenci byliby na liście Forbesa.
Rozłożenie Twojego posta na czynniki trochę by mi zajęło, więc opiszę po krótce:
- szukasz jednego konkretnego człowieka, który ma Ci zastąpić zespół fachowców
- chcesz, żeby zajął się marketingiem, ale wyniki chcesz oceniać przez wyniki sprzedaży
- rozróżniasz te dwa
  • Odpowiedz
@json-derollo: Tutaj akurat z inwestycją kwestia gustu i indywidualnego przypadku. Znam osobiście sytuacje, gdzie np. SEOwiec jedną zmianę tylko zarekomendował, po której wprowadzeniu wyniki wywaliło w kosmos. Dodatkowo - oba wspomniane kanały na tym zyskały (jak mówiłem w innym miejscu - zasada synergii działa). Ogólnie - dobrze zrobione SEO pomaga też Adsom (tak, jak np. raport najlepiej konwertujących fraz z Ads może pomóc szybko ocenić potencjał dla SEO i na
  • Odpowiedz
@RianesS: hej z MakeCash ? xd chodzi mi o to że za jakieś małe pieniądze pewnie osoba która zajmuje się głównie adsami, dorzuci coś od siebie co do SEO, bo dwóch firm nie ma sensu instalować do strony.
  • Odpowiedz
Ja jestem seowcem - ale chetnie Ci powiem tez dlaczego w seo nie warto wchodzić :)

Jeśli to wykonywanie przyłączy to takie rzeczy można pozycjonować ale tez mozna to zrobic samodzielnie :) Niedawno pomagałem projektować stronę pod to. @magawek = chcesz to dzwoń - zgred.pl :)
  • Odpowiedz