Czy waszym zdaniem powinno zwiększać się liczbę kształcących się dentystow w Polsce, tak by zwiększyć konkurencję w tym zawodzie i tco może spowodować zmniejsze cen usług dentystycznych?
Przypomnę tylko, że w przyszłości liczba uczelni mających ten kierunek ma ta się jeszcze zwiększyć
zwiększyć konkurencję w tym zawodzie i tco może spowodować zmniejsze cen usług dentystycznych?
@jmuhha: pojedź jak czlowiek do Turcji a nie wymyślasz glupoty xd Najbardziej odklejona grupa zawodowa w Polsce, nie mogę się doczekać aż ich pazerność w dupę ugryzie. Znajomy ostatnio praktycznie całą szczękę implantów wstawiał, u nas 120k pln, burżujska klinika w Turcji 10k€, w tym samolot i tygodniowy pobyt w hotelu xd
@jmuhha: bo i tak jest od zasrania dentystów a każdy ma ceny z kosmosu. Zwykła zmowa cenowa. A z zębami nie masz wyboru i tak musisz pójść i tak. Na NFZ zęby to już lepiej sobie samemu wyrwać obcęgami w domu. Efekt taki sam. Więc zostają Ci prywaciarze, którzy doskonale o tym wiedzą
@LeonL powiesz coś więcej jak znajomy to ogarniał? Są jacyś pośrednicy którzy to załatwiają czy coś? Czy trzeba na piechotę wszystkiego samodzielnie szukać? W tym i w przyszłym roku czeka mnie dużo roboty w japie i jestem właśnie na etapie wybierania czarodzieja, też pewnie nie małą kwotę będę musiał zostawić, może faktycznie trzeba się zastanowić nad zrobieniem tego w Turcji...
@LeonL właśnie o tym samym myślę, kumpel byl i za 9k funta, hollywood smile, 10 dni pełna obsluga i przeważnie spał na tych zabiegach, obsługa gites hotel tez niczego sobie, 3 msc później poleciał następny , taniej mu zrobili bo było mniej do roboty 6k 7 dni i następny leci w maju, ja chyba polecę w sierpniu jak latorośl poleci do babki na wakacje.
@UsmiechnietyAnon: dobrze zrobione licówki porcelanowe będą się trzymać całe życie. Ja mam swoje 5 lat i tylko raz jedna mi się ukruszyła, ale dentysta zrobił mi nową za darmo bo były na gwarancji. Moja mama ma swoje 30 lat i nigdy nic się jej nie uszkodziło.
@jmuhha: Mogą sobie uczelnie medyczne stawiać i po 5 na każdej ulicy ale to nie zwiększy podaży lekarzy. Liczy się tylko ilość miejsc na specjalizacji a nad tym ściśle trzyma kontrolę mafia izby lekarskiej
@jmuhha: Ja 6 lat temu wybrałem mój obecny gabinet dentystyczny ponieważ byli dosyć drodzy ale zawsze mieli terminy dla mnie i zero kolejek. Teraz po inflacji i podwyżkach cen są na równi z innymi gabinetami więc od roku muszę wypytywać o wolne miejsce i zawsze są kolejki bab z dziećmi u nich. Śmieszne jest to jak konkurencyjne tańsze gabinety d------y sobie takie ceny że zrównali się z naprawdę dobrymi dentystami
@babicz99: mówisz jakby nasi to jacyś fachowcy wielcy nieomylni byli xd Na razie jest dobrze, też nie wygłupiamy się, zęby to nie budowanie silników rakietowych. A jak rzeczywiście coś będzie nie tak i nawet z jakiegoś powodu wypieli by się na reklamacje, to jeszcze 2 razy od nowa całą szczękę może wymienić xdd
@LeonL: Grubo się mylisz. Pewnych etapów nie przeskoczysz czasowo jak chcesz zrobić dobrze. Jestem medykiem i mam znajomych stomiarzy pracujących przy takich powikłaniach turystycznych. https://www.youtube.com/watch?v=PaY4zBlzRGY
Przypomnę tylko, że w przyszłości liczba uczelni mających ten kierunek ma ta się jeszcze zwiększyć
#pytanie #studbaza #medycyna
źródło: 1000013745
Pobierz@jmuhha: widzę kabarecik z rana się załączył mireczkowi
@jmuhha: pojedź jak czlowiek do Turcji a nie wymyślasz glupoty xd Najbardziej odklejona grupa zawodowa w Polsce, nie mogę się doczekać aż ich pazerność w dupę ugryzie.
Znajomy ostatnio praktycznie całą szczękę implantów wstawiał, u nas 120k pln, burżujska klinika w Turcji 10k€, w tym samolot i tygodniowy pobyt w hotelu xd
Stoma akurat w Turcji to giga patologia.
Pogadaj z nim za jakiś czas jak będzie trzeba naprawiać po nich.
Na razie jest dobrze, też nie wygłupiamy się, zęby to nie budowanie silników rakietowych. A jak rzeczywiście coś będzie nie tak i nawet z jakiegoś powodu wypieli by się na reklamacje, to jeszcze 2 razy od nowa całą szczękę może wymienić xdd
Jestem medykiem i mam znajomych stomiarzy pracujących przy takich powikłaniach turystycznych.
https://www.youtube.com/watch?v=PaY4zBlzRGY