Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 4
@Hambercios: jak im to rozsypie to pewnie nie posprzątają tylko będą czekać aż sprzątaczka to ogarnie. Nie chcę niewinnej osobie dorzucać roboty
  • Odpowiedz
  • 788
@o__0: z ciekawości dlaczego ze wsi? Na wsi ludzie właśnie bardziej ogarnięci i chętni do pracy, sprzątania i ogarniania.
  • Odpowiedz
@ladniecuchne: chyba na jakimś podlasiu, w okolicach Krakowa to ja krowy przez ostatnich 10 lat nie widziałem..same jednorodzinne domy i jest czyściej i mniej śmierdząco niż w miastach. To już nie te czasy, nie ma gospodarstw po prostu.
  • Odpowiedz
@AfterPartyBarty:

z ciekawości dlaczego ze wsi? Na wsi ludzie właśnie bardziej ogarnięci i chętni do pracy, sprzątania i ogarniania.

Zostawianie butów/śmieci przed drzwiami - wiejski i nowobogacki obyczaj.
  • Odpowiedz
dlaczego ze wsi?

@fff112: na wsi ludzie zazwyczaj mieszkają w domach i nie są świadomi/przyzwyczajeni do zasad panujących w budownictwie wielorodzinnym - stąd wystawianie worków ze śmieciami za drzwi co w domu nikomu nie przeszkadza a w bloku przeszkadza sąsiadom.
  • Odpowiedz
@ZdeformowanyKreciRyj: ale jak ktoś może wystawić w domu śmieci za drzwi? W jakim niby celu? Kto niby wystawia worek ze śmieciami za drzwi w domu wolnostojącym? Nigdy się z czymś takim nie spotkałem więc pytam. Na śmieci jest kontener lub ewentualnie duże worki ale też muszą być zamknięte bo by Ci zwierzęta to rozwaliły, każdy o tym wie i nikt by worka przed drzwiami nie wystawił więc tym bardziej nie
  • Odpowiedz