Aktywne Wpisy

jegertilbake +118
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz
lecho182 +77
A mogłem włonczyć myślenie i posłuchać specjalistów finansowych z wypoku i wypisać się z PPK. Następnie po 5 latach jeszcze raz włonczyć myślenie i jeszcze raz złożyć specjalny dokument do HR i jeszcze raz się wypisać z PPK. Naszczęscie jestem leniwym, niemyślącym lemingiem i daje się okradać rzondowi!
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
źródło: image
Pobierz

Ludzie złoci, w Polsce mamy prawie 5000 (słownie: pińć tysięcy) gmin. Oczywiście w każdej pracują wybitni ekonomiści i nie ma żadnych, absolutnie najmniejszych układów dewelopersko-samorządowych.
Lokalnie prowadzi to wprost do patologii, gdzie w jakimś Półtusku deweloper buduje, chce opychać po 15k z metra i tak mu przepycha rada gminy, a piniondze lecą szerokim strumieniem z budżetu centralnego przez BGK. No dobra, "deweloper nie może" - to jakiś lokalny bonzo, który już trzyma pakiet kurników te 3 lata.
Tutaj planowana byłaby największa patola transferu publicznej kasy ever.
#nieruchomosci
@mickpl: czyli działa tak jak zaplanowali( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: gf-gXwU-uH8t-bV6C_kto-to-powiedzial-wojt-czy-czerepach-quiz-dla-fanow-serialu-ranczo-664x442
PobierzJakie pięć tysięcy?
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-07 204016
Pobierz@mickpl: xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@mickpl: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Z drugiej strony: cała ta sitwa samorzadowa dostaje do ręki prezent w postaci opcji kupczenia lokalnymi limitami. Prezent dla dołów partyjnych.
Trzy: jak się z----e, bo ceny wystrzela a ludzie sie w-----a, to umyja rece i powiedza ze to nie my, to decyduja gminy! My chcieli dobrze!