Wpis z mikrobloga

Z okazji zapowiedzianych, obowiązkowych ćwiczeń wojskowych chciałbym ogłosić, że na mnie pieniędzy wydawać nie trzeba. Jestem w pełni świadomy jak wiele zrobił dla mnie ten kraj, a sumując to wszystko uroczyście obiecuję, że dzień po przekroczeniu naszych granic przez pierwszego, ruskiego żołnierza wezmę co się da i dam drapaka byle dalej na zachód. Na tym polega odpowiedzialność.

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Brzydka_Prawda: Przecież dokładnie to napisałem xD Dla Pana dewelopera, flipera i bankiera jest obrona jego mienia i realizacja zysków kosztem polskiego społeczeństwa.

Dla Polaka robaka jest hełm wz. 31, kopanie okopu i wydawanie żołdu na spłacanie rat za zakredytowane mieszkanie. O ile oczywiście starczy na to żołdu, bo znając naszych polityków to zrobią tak że przepustki będziesz miał nie do odwiedzania rodziny tylko na poczet spłaty rat będziesz kopał fundamenty
  • Odpowiedz
@mickpl: jak będzie żołnierz to będzie dawno za późno żeby wyjechać i granicę będą zamknięte
Polecam wyjeżdżać jak będą wszyscy wyjeżdżać zanim się zacznie
  • Odpowiedz
@mickpl: niezła siekę zrobili już z mózgu prostym ludzkim. Gdzie cię ci ruscy mają atakować? XD Jest od 3 lat zabawa w przeciąganie liny na Ukrainie, bo się Amerykanom zamarzyły czarnomorskie porty i surowce, Ukraińcom NATO i UE, a Rosja nie miała zamiaru oddawać poraz kolejny setek kilometrów swojej strefy wpływów/strefy buforowej. Po co ktoś miałby Polskę atakować jak to deficytowa sprawa z jakiej strony by nie patrzeć. Jedynie atak
  • Odpowiedz
@mickpl: w pewnym sensie trudno nie przyznać Ci racji. Nasze państwo ostatnio średnio dba o swoich obywateli, jednak musimy pamiętać, że to my wybieramy polityków, którzy nam to życie utrudniają.
  • Odpowiedz