Wpis z mikrobloga

Zaprawdę powiadam Wam, potencjał jest jeszcze luzem na 3 x tyle ofert na wtórnym, a ludzie powszechnie nie zdają sobie sprawy ile mieszkań w tym kraju zostało w ostatnich latach zakiszonych jako betonowe lokaty.

#nieruchomosci
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ktoś ci pistolet do głowy przyłożył i zmusił czy o co chodzi?

@daniel-mareckii: Wody na pustyni za 20 PLN też mi nikt nie każe kupować, ani prądu po 1,2 PLN/kWh, czy paliwa po 7-8 PLN.

Po prostu nie każdy może mieszkać bezterminowo z rodzicami i czekać na spadki - większość ludzi się usamodzielnia w okresie 25-40 i wiąże się to z kupnem mieszkania (albo spłacaniem tego mieszkania komuś innemu w
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer i co niby kiedy w tej gorce kupiłeś? Bo mieszkania były stosunkowo tanie do bk2 a jak to było twoje pierwsze po wyższych cenach na bk2 to masz mega tani kredyt. Nie spadnie aż tak mocno poniżej cen z bk2 żebyś płakał
  • Odpowiedz
@kokos24: Do 2022 mieszkałem w domu rodzinnym, w 2022 kupiłem małą kawalerkę w powiatowym bo życie mnie przyparło do muru (po pożarze musiałem znaleźć lokal żeby nie wylądować na ulicy, a że zdalna w covidzie była dostępna to wziąłem cokolwiek byleby było w budżecie jaki miałem od ręki), w 2023 Buda wyszedł z BK2% (przypominam że to był pierwszy duży pisowski program deweloperski od czasu przejęcia władzy w 2015, do
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: daj se spokój, nie wytłumaczysz, nie rozumieją, że w zdecydowanej większości to nie ludzie wybierają mieszkania tylko mieszkania wybierają ich :D bo właśnie to się do tego sprowadza, wchodzi kolejne pokolenie które musi gdzieś mieszkać i kupują to co jest na rynku w danym momencie,

no ale wielu jest przekonanych o swoim geniuszu inwestycyjnym, że jak skończyli studia, zaczęli prace, znaleźli i żonę więc potrzebowali mieszkania i z analizy
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: całkowicie się zgadzam i generalnie obecnoe na rynku to wlasnie tak teraz wygląda- inwestowanie w beton się zatrzymało, kupują ci co muszą, a jak się nie musi to najlepiej poczekać ze dwa lata i tyle :)
  • Odpowiedz