Wpis z mikrobloga

Jakieś 4 lata temu kupiłem w salonie samochód. Do samochodu dołączony został VOUCHER (vide zdjęcie).

Tak, dobrze kojarzycie, Holiday Park zasłynął w czasie powodzi z przerwania wałów koparką aby ratować osrodek (było nawet śledztwo)

Z racji tego ze kupon za rok traci ważność postanowiłem spróbować go wykorzystać i zacząłem rezerwacje na stronie.

Aby go wykorzystać trzeba zrobić rezerwacje na minimum 7 dni. W tym roku niestety nie ma już za bardzo sensownych terminów. Resztę opisze w punktach:
-Za rezerwacje pobierana jest kaucja 750 (znalazłem już komentarze ze nie jest ona w ogóle zwracana)
-z kaucji pobierana jest opłata za WODE I GAZ oraz ścieki XD
-za WYBRANIE domku dobierana jest opłata 29.90 za dobę xD
-za ogródek w domku pobierana jest opłata 29.90zl za dobę xD
-przygotowanie domku 249.99zl
-jak bierzesz domek to musisz zapłacić za 9 osób, cenę pokazuje np „od 59.99 za osobę” (ale max 6 dorosłych)
-parking 40zl/dzień dodatkowo (duży pojazd? 70zl)
-dodatkowa opłata za komplet ręczników 40zl xD
-dodatkowa opłata za grill elektryczny (widziałem w opiniach ze grill stoi ale doliczona jest opłata za zakup kabla, ale możesz przynieść swoj xD)
-domki są okno w okno, wystarczy spojrzeć na zdjęcie, chów klatkowy
-dodatkowo pakiet VIP za 699zl a w nim między innymi: oznaczenie domku flagą VIP, krówki VIP, opaski na rękę VIP, ręczniki VIP, ‚bezpłatna’ możliwość wyboru lokalu, 2 miejsca parkingowe VIP(w miarę dostępności xD)
Z ciekawszych komentarzy w internecie:
-dopłata za TV
-w domkach odór z szamba
-przebywam 6 dni, 4 nie było cieplej wody
-manager i managerka kazali nam cyt. „W---------c z baru”
-w czasie naszego pobytu wykończenie kolejnych domkow: wiertarki, szlifierki, polowanie. Nie dało się rozmawiać na tarasie
-nie otrzymałem od kilku miesięcy zwrotu kaucji
-brud, brudne naczynia

TAKŻE NIE WYBIERAM SIĘ XD #januszebiznesu #januszex #polska
hansoloxd - Jakieś 4 lata temu kupiłem w salonie samochód. Do samochodu dołączony zos...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1020
@hansoloxd: ( ͡° ͜ʖ ͡°) byłem w zeszłym roku w wakacje w Ustroniu Morskim w bardzo sympatycznej, nazwijmy to willi, z pokojami na wynajem vis-a-vis tego „resortu”. No to się zainteresowaliśmy, bo parking był pełny, co to za atrakcyjne miejsce. Po 5 minutach internetowego researchu, uzyskaliśmy te same informacje co autor. I uwaga - dla 2+2, w lipcu został tylko jeden pokój, na 7 dni za
  • Odpowiedz
@hansoloxd: nie rzuciło mi się w oczy ale naprawdę tych domków jest multum i są bardzo blisko siebie a jadąc samochodem to tylko takie ogólne wrażenie można wyłapać bez szczegółów
  • Odpowiedz
  • 5
@hansoloxd
Odsprzedaj voucher chętny się pewnie znajdzie.
Kaucję zwracają do 14 dni bez żadnych problemów. Nie musisz dopłacać za wybór apartamentu/domku tam na dole masz opcje że nie chcesz wybierać i dostaniesz losowy. Z parkingiem rzeczywiście jest lipa tym bardziej że płacisz za niego nie małe pieniądze a nie masz gwarancji miejsca i zazwyczaj parking jest pełen więc ja osobiście za to nie płacę.
Byłem parę razy w tym i w
  • Odpowiedz
@hansoloxd: dodaj jeszcze, że ten voucher (przynajmniej ten, co ja mam) można wykorzystać tylko poza sezonem, czyli do 15 czerwca, nie licząc tygodnia, w którym jest Boże Ciało, swięta, długie weekendy itp. i to w dodatku tylko weekend - weekend. Nie można zacząć pobytu np. w środę.
A jak zobaczyłem ceny w sezonie to złapałem się za głowę, kto tam jeździ?

We Włoszech za domek z grillem gazowym i klimatyzacją
  • Odpowiedz
@hansoloxd: byłem dwa razy, całkiem przyjemnie jak na polskie morze - lokalizacje blisko morza, domki w miarę nowe (ale byłem parę lat temu), wystarczająco od siebie oddalone, nienajlepiej odsprzątane.
wynajmujesz domek - nie ważne ile osób
wszędzie standard - wiele placów zabaw, basen, zjeżdżalnia, jakaśtam masowa stołówka nudząca się po dwóch dniach
dzieciaki mają co robić przez parę dni
ze znajomymi wychodziło dość tanio
basen miał być podgrzewany - był raz,
  • Odpowiedz