Aktywne Wpisy

Codon +9
#gielda mam dostępny kredyt 150k na RRSO 8% z Revoluta na rok. Rata lekko ponad 13k, łączny koszt kredytu ok 6.5k. Zastanawiam się, czy tego nie wziąć, zaparkować na KO 6% i co miesiąc ładować 25k w akcję USD i EUR, raczej bezpieczne Mag7, ASML, Siemens itd.
Wyliczenia wskazują, że realny koszt kredytu wyjdzie ok 2.5k, a będzie extra kasa do wrzucenia w relatywnie tanie spółki. Czy to serio wydaje
Wyliczenia wskazują, że realny koszt kredytu wyjdzie ok 2.5k, a będzie extra kasa do wrzucenia w relatywnie tanie spółki. Czy to serio wydaje

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam sposobu i informacji od ludzi, którzy mają pojęcie lub coś podpowiedzą.
Otrzymałem po długiej batalii spadek po rodziach, duży spadek w postaci gotówki. Nie mam pojęcia jak ją zainwestować, w co wrzucić tak aby zaraz te pieniądze nie zniknęły z konta. Mój dobry kolega, który jako jedyny wie że mam kasę radzi abym rzucił pracę. Nie chcę tego robić bo nie mam co robić w wolnym czasie a
Szukam sposobu i informacji od ludzi, którzy mają pojęcie lub coś podpowiedzą.
Otrzymałem po długiej batalii spadek po rodziach, duży spadek w postaci gotówki. Nie mam pojęcia jak ją zainwestować, w co wrzucić tak aby zaraz te pieniądze nie zniknęły z konta. Mój dobry kolega, który jako jedyny wie że mam kasę radzi abym rzucił pracę. Nie chcę tego robić bo nie mam co robić w wolnym czasie a
Tak, dobrze kojarzycie, Holiday Park zasłynął w czasie powodzi z przerwania wałów koparką aby ratować osrodek (było nawet śledztwo)
Z racji tego ze kupon za rok traci ważność postanowiłem spróbować go wykorzystać i zacząłem rezerwacje na stronie.
Aby go wykorzystać trzeba zrobić rezerwacje na minimum 7 dni. W tym roku niestety nie ma już za bardzo sensownych terminów. Resztę opisze w punktach:
-Za rezerwacje pobierana jest kaucja 750 (znalazłem już komentarze ze nie jest ona w ogóle zwracana)
-z kaucji pobierana jest opłata za WODE I GAZ oraz ścieki XD
-za WYBRANIE domku dobierana jest opłata 29.90 za dobę xD
-za ogródek w domku pobierana jest opłata 29.90zl za dobę xD
-przygotowanie domku 249.99zl
-jak bierzesz domek to musisz zapłacić za 9 osób, cenę pokazuje np „od 59.99 za osobę” (ale max 6 dorosłych)
-parking 40zl/dzień dodatkowo (duży pojazd? 70zl)
-dodatkowa opłata za komplet ręczników 40zl xD
-dodatkowa opłata za grill elektryczny (widziałem w opiniach ze grill stoi ale doliczona jest opłata za zakup kabla, ale możesz przynieść swoj xD)
-domki są okno w okno, wystarczy spojrzeć na zdjęcie, chów klatkowy
-dodatkowo pakiet VIP za 699zl a w nim między innymi: oznaczenie domku flagą VIP, krówki VIP, opaski na rękę VIP, ręczniki VIP, ‚bezpłatna’ możliwość wyboru lokalu, 2 miejsca parkingowe VIP(w miarę dostępności xD)
Z ciekawszych komentarzy w internecie:
-dopłata za TV
-w domkach odór z szamba
-przebywam 6 dni, 4 nie było cieplej wody
-manager i managerka kazali nam cyt. „W---------c z baru”
-w czasie naszego pobytu wykończenie kolejnych domkow: wiertarki, szlifierki, polowanie. Nie dało się rozmawiać na tarasie
-nie otrzymałem od kilku miesięcy zwrotu kaucji
-brud, brudne naczynia
TAKŻE NIE WYBIERAM SIĘ XD #januszebiznesu #januszex #polska
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzOdsprzedaj voucher chętny się pewnie znajdzie.
Kaucję zwracają do 14 dni bez żadnych problemów. Nie musisz dopłacać za wybór apartamentu/domku tam na dole masz opcje że nie chcesz wybierać i dostaniesz losowy. Z parkingiem rzeczywiście jest lipa tym bardziej że płacisz za niego nie małe pieniądze a nie masz gwarancji miejsca i zazwyczaj parking jest pełen więc ja osobiście za to nie płacę.
Byłem parę razy w tym i w
A jak zobaczyłem ceny w sezonie to złapałem się za głowę, kto tam jeździ?
We Włoszech za domek z grillem gazowym i klimatyzacją
wynajmujesz domek - nie ważne ile osób
wszędzie standard - wiele placów zabaw, basen, zjeżdżalnia, jakaśtam masowa stołówka nudząca się po dwóch dniach
dzieciaki mają co robić przez parę dni
ze znajomymi wychodziło dość tanio
basen miał być podgrzewany - był raz,