Aktywne Wpisy
Fjubens +26

Osayomato +2
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Bylem na weekendowym wyjezdzie z kumplami w góry bez różowego. Za dnia jak byłem na stoku tak co dwie godziny wysyłałem jej zdjęcie i mówiłem co tam u mnie, jak sobie radze. Wieczorem z 10-15minut popisałem no i tam sporadycznie jakies odpisanie.
Po czym różowa potem do mnie obrażona, że ją ignorowałem i wolałem z kumplami siedziec niz jej odpisac. To chyba trochę przesada nie uważacie?
Bylem na weekendowym wyjezdzie z kumplami w góry bez różowego. Za dnia jak byłem na stoku tak co dwie godziny wysyłałem jej zdjęcie i mówiłem co tam u mnie, jak sobie radze. Wieczorem z 10-15minut popisałem no i tam sporadycznie jakies odpisanie.
Po czym różowa potem do mnie obrażona, że ją ignorowałem i wolałem z kumplami siedziec niz jej odpisac. To chyba trochę przesada nie uważacie?

Mam nowego klienta - dużą korporację. Ja generalnie robię swoje. Research plus wdrażam modele lub robię poce.
Najciekawsze jest to, co tam się dzieje od strony biznesu. Ludzie się podsłuchują, obgadują, okradają siebie z pomysłów, podkopują swoją pozycję, biją się o stołki i awanse.
W moim przypadku wyobraźcie sobie, że już 4 osoba chce, żeby jej coś zrobić z AI, żeby się pochwaliła, że to jej zasługa (plus konsultanta, którego nawet z nazwiska nie wymieni), a jednocześnie ukraść poc innej osobie/zespołowi.
I teraz obgadują do mnie jedni na drugich, przekonują, wmawiają np. że ich decyzja jest ważniejsza niż kogoś z biznesu na tym samym levelu.
Ludzie! Jak tak można żyć? Wiecznie spiski, afery, kradzież intelektualna i pasiw agresiw w mailach.
Najgorzej mają tacy middle menagerzy, bo ich wpływ na pracę jest zazwyczaj zerowy przez co muszą pajacować co z perspektywy firmy (zarabiać jak najwięcej hajsu) zazwyczaj nie ma żadnego sensu
@JamesJoyce: czym się ta wyróżnia? branżą? krajem macierzystym?
Witamy w korporacyjnej gownokulturze zaimportowanej z USA.
Najbogatszy kraj 3 świata nie wzięło się znikad i widać to chociazby po takim zachowaniu ludzi
@JamesJoyce: gosciu, tak sie dzieje wszedzie
@JamesJoyce: brzmi jak 95% firm, czyli pracujesz dla "normalnej", stabilnej firmie. Props