Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #it #korposwiat #pracait

Mam nowego klienta - dużą korporację. Ja generalnie robię swoje. Research plus wdrażam modele lub robię poce.

Najciekawsze jest to, co tam się dzieje od strony biznesu. Ludzie się podsłuchują, obgadują, okradają siebie z pomysłów, podkopują swoją pozycję, biją się o stołki i awanse.

W moim przypadku wyobraźcie sobie, że już 4 osoba chce, żeby jej coś zrobić z AI, żeby się pochwaliła, że to jej zasługa (plus konsultanta, którego nawet z nazwiska nie wymieni), a jednocześnie ukraść poc innej osobie/zespołowi.

I teraz obgadują do mnie jedni na drugich, przekonują, wmawiają np. że ich decyzja jest ważniejsza niż kogoś z biznesu na tym samym levelu.

Ludzie! Jak tak można żyć? Wiecznie spiski, afery, kradzież intelektualna i pasiw agresiw w mailach.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Michal_Spira: @JamesJoyce @Michal_Spira generalnie po ilosci ludzi identyfikujacych znana sobie firme widac ze to nie sa praktyki odosobnione. Ale prawie zawsze mozna byc pewnym ze w IT nasilenie tego typu zabaw jest naprawde niewielkie - to sie dzieje oczywiscie ale docenmy jak rzadko w przeciwienstwie do innych galezi kopro.
  • Odpowiedz