Wpis z mikrobloga

Cześć, Wykopowicze!

Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.

Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu nieziemskich widoków.

W środę, 19 lutego o 18:00 zapraszam Was na AMA! Przez kilka godzin będę tu z Wami, odpowiadając na Wasze pytania o moją pracę, pasje czy wszystko, co chcielibyście wiedzieć o nocnym niebie. Możecie zapytać o moje przygody na dalekiej północy, ulubione zjawiska astronomiczne czy kulisy prowadzenia popularnonaukowego fanpage'a.

Chcecie wiedzieć, jak fotografuje się zorzę polarną w Arktyce? Kiedy najlepiej zaplanować wyjazd na zaćmienie Słońca? A może zastanawiacie się, co zobaczyć na niebie w 2025 roku? Śmiało – to będzie czas na Wasze pytania!

Do zobaczenia w środę o 18:00.

Sięgajcie gwiazd!
( ͡° ͜ʖ ͡° ). *:

#ama #ciekawostki #astronomia #kosmos #astrofoto #qualitycontent #nauka
KarolWojcicki - Cześć, Wykopowicze! 

Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzat...

źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach