Aktywne Wpisy

Czym jeździcie? Szukam jakiegoś auta (nowego) chce unikać mechaników. Szczerze mówiąc to nie ma nic ciekawego w cenie której szukam (200k) musiałbym brać jakiś leasing, a nie chce wolę kupić za gotówkę. Ew ile dołożyć żeby kupić jakieś sensowne auto? A może kupić nowe auto ale typu jak najtańsze? I się psuć nie będzie parę lat. A kupić jakiegoś szrota do upalania
#programista15k #pytanie #motoryzacja #
#programista15k #pytanie #motoryzacja #

odjutraodwyk +29
Przypominam, ze jutro jest tylko jeden wybor jezeli chodzi o zapach, zebyscie sie nie wyglupili z jakims blu de szanel albo innym armanim. Prosze odkurzyc swoje flakony Lalique Encre Noire, ewentualnie wersje A L'Extreme na jutro.
#perfumy
#perfumy
źródło: encre-noire___250411
Pobierz
![Mroczna prawda o chipach TPM [Win11]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7307b44f28779879eeb3511cdd13135ba904ff7d4cb1e893ee8b473306deb521,q80.jpg)

Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu nieziemskich widoków.
W środę, 19 lutego o 18:00 zapraszam Was na AMA! Przez kilka godzin będę tu z Wami, odpowiadając na Wasze pytania o moją pracę, pasje czy wszystko, co chcielibyście wiedzieć o nocnym niebie. Możecie zapytać o moje przygody na dalekiej północy, ulubione zjawiska astronomiczne czy kulisy prowadzenia popularnonaukowego fanpage'a.
Chcecie wiedzieć, jak fotografuje się zorzę polarną w Arktyce? Kiedy najlepiej zaplanować wyjazd na zaćmienie Słońca? A może zastanawiacie się, co zobaczyć na niebie w 2025 roku? Śmiało – to będzie czas na Wasze pytania!
Do zobaczenia w środę o 18:00.
Sięgajcie gwiazd!
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ. ☆*:・゚
#ama #ciekawostki #astronomia #kosmos #astrofoto #qualitycontent #nauka
źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n
PobierzTakie właśnie pytanie mniej astronomiczne a bardziej o organizacje wypadu na obserwacje zaćmienia. Masz jakieś rady?
Komentarz usunięty przez moderatora
Witam
Pytanie oczywiste tj. gdzie najlepiej w Europie ( bez wyjeżdżania za koło podbiegunowe) oglądać zorzę polarną?
Czy o tej porze roku wycieczka powiedzmy do Estonii ma sens pod tym kątem? Czy trzeba ruszyć jeszcze dalej – północ Szwecji lub Finlandii?
No i jak się do tego przygotować i na co
Komentarz usunięty przez moderatora
1. Co jest na 'końcu' kosmosu? Wiele teorii słyszałem. Począwszy, że nie ma końca po teorie multi-światów.
2. Wszystko jest na czymś albo w czymś. Stół na podłodze, podłoga w domu. W takim razie w czym / na czym jest wszechświat?
3. Orientujesz się może czemu już nie ma zlotów astronomów w Parku Ciemnego Nieba w Izerach?
Robisz świetną robotę!
2. Kiedy Twoim zdaniem, pierwszy człowiek stanie na Marsie?
Siema wariacie!
Jeśli zamierzasz tutaj być aktywny po AMA, to polecam dużo cierpliwości, albo dać sobie od razu spokój.
Ja sobie dałem spokój będąc zalewany łajnem. A wrzucałem tu content m.in od Ciebie. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@boboliwo: LOL no nie powiem, rozbawiłeś.