Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #it #kariera #pracbaza #sztucznainteligencja #studia #pasjonat15k

Mirki, proszę o radę.

Wydaje mi się, że czuję, że decyzję już podjąłem, ale może ktoś ma coś ciekawego do dodania.

Skończyłem UJ i UW. Mam publikacje i świetne cv. Mam też dużą wiedzę. Pracowałem na to 7-8 lat.

I teraz pytanie: otóż mam też kolejną świetną ofertę dodatkowej pracy, na wykładanie na uczelni kiepskiej klasy (online, poziom jakichś wsb). Dla mnie to jak obieranie ziemniaków. Same banały. No i duży hajs.

Czy warto za 300k rocznie brać coś takiego? Czy to bardzo zepsuje moje cv?

Ja uważam, że nie warto i że bardzo zepsuje.

Co robię: głównie AI i Data. Wszystko. Ostatnio ogrom researchu. Pisze artykuły, robię badania, wdrażam AI, ETL, wszystko. Jestem kombajnem. W przyszłości celuję w najwyższą niszę specjalistów. Już jestem w pewnej niszy.

Co myślicie? Inb4. To nie żadne popisywanie się. To dylemat. Ważna część mojego życia.

Jestem na etapie budowy domu. Jednak czuję, że jak się zgodzę, to będę czuł dziurę w żołądku do końca kariery. To chyba wyjaśnia wszystko, nie? Nie?
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce: przeczytaj swój wpis jeszcze raz. I jeszcze raz.

Czy warto za 300k rocznie brać coś takiego? Czy to bardzo zepsuje moje cv?

Tak, praca dodatkowa na część etatu w wyższej szkole robienia hałasu za 300k rocznie. A przede wszystkim, przejmowanie się że przez to CV będzie źle wyglądać :D
Zdecydowanie ten post nie wygląda jakbyś chciał się pytać o radę. Być może nie chodzi o flexowanie się kasą, ale
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: Tak akurat prywatna uczelnia daje ci 300k za wykłady online, a ty masz dylemat czy to brac bo bedzie to zle wygladalo w CV. Jak jesteś naukowcem to daj jakiś link do twoich badań artykułów, no chyba, że się wstydzisz XD Znam doktorów z habilitacja, ktorzy wykladaja na prywatnych uczelniach i to na pewno nie jest taki hajs jak sobie tu wpisałeś
  • Odpowiedz
  • 0
@BrakWolnegoLoginu: Nie wstydzę się. Chcę pozostać anonimowy tutaj. Czy załączone zdjęcie może być jakimś dowodem, że posiadam phd? 300k to max. Tutaj przepraszam za zaokrąglenie. 300k chyba wyszłoby za 2 lata, jak dobrze czytam. To jest prywatna uczelnia, hajs przez agencje. Ale mi nie chodzi o pieniądze. Niech będzie 100k w rok. Dylemat jest ten sam.
JamesJoyce - @BrakWolnegoLoginu: Nie wstydzę się. Chcę pozostać anonimowy tutaj. Czy ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz