Wpis z mikrobloga

Mircy od #bmw #e46 #e46gruz nagle jak nie jebnie coś jakby nieco z tyłu jakby stal pękła ale wszystko wydaje się być całe no i żyję jeździ hamuje skręca. Mieliście coś takiego?? Żadnych płynów nie ubyło, kółka są. Przy mrozie teraz dopiero się tak stało, 3x dziś. Nić nie uderzyło w bagażniku ani w kabinie. Cupeta 118km 1,9b zupełnie jak na foto
#mechanikasamochodowa
Foxbat - Mircy od #bmw #e46 #e46gruz nagle jak nie jebnie coś jakby nieco z tyłu jakb...

źródło: BMW-E46-M3-Coupe-2000-Oxford-Green-Solido-118

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Foxbat masz kilka rzeczy do sprawdzenia jak pisali inni. Sprężyna, mocowanie wozka do budy, sam wozek i jego elementy ruchome, amorek w bagazniku, lacze elastyczne. Jesli raz jeblo i podczas jazdy nic nie slychac to bedzie cos w zawieszeniu. Jesli słychac na dziurach, hopkach to tym bardziej. Poruszaj dupą i zobacz ktora strona halasuje i jak sie zachowuje. Mysle, ze latwo znajdziesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@game_changer: @trzaichlac69 @lostname @JonnyQuest
mordy byłem na stacji kontroli pojazdów i NIC. Nic nie znalazł chłop pobujali wytrząsali i nawet luźnej śrupki. Kazał parę bączków blisko domu zrobić że jak coś jednak się zdupczy to żeby nie na drodze i jeździć obserwować.
A może być tak że paliwo mroźne zmroziło nową pompke paliwa i jakiś dzwięk odszedł? Nie wiem jak to miałoby zadziałać
  • Odpowiedz
@Foxbat zrob jak koles mowil, baczek jak masz gdzie lub wejdz bardziej intensywnie w zakret. Jak cos jest w zawiasie nie tak to bedzie slychac. Jak gdzies poszlo mocowanie wozka to rowniez usłyszysz. Ale to bys juz slyszal przy normalnej jezdzie. Rusz tez intensywnie, jak co uslyszysz to cos z wałem, lacze elastyczne zapewne, lub mocowanie wozka. Jak nic a przy zmianie biegow cos stuka to dyfer, sprzeglo lub tylny most.
  • Odpowiedz
  • 0
@lostname: no właśnie nic nie słychać ani pisku ani stukupuku. Ale coś jakby szrostko świszcze, zależnie od prędkości, nie obrotów.
Może miałem schizę i tak naprawdę pompa paliwa miała glitcha bo była wymieniana i załapała jakiś kawałek nie wiem lodu w benzynie a ja to usłyszałem bardziej niż powinienem bo jakieś echo sie rozbiegło??? Przeciez gdyby sie co u-----o to na zakrętach by chrobotało albo bym sie znalazł w rowie
  • Odpowiedz