Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, pytanie szczególnie do osób które przyjmują #kreatyna. Od około dwóch tygodni jem ją codziennie w ilości 5 gram. Zauważyłem pewną zmianę ponieważ codziennie rano korzystam z toalety xD Wcześniej #kupa robiłem średnio raz na dwa/trzy dni. Czy to normalne? Miał ktoś z was tak? #zdrowie #silownia #pytaniedoeksperta #mirkokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 5 gram to chyba sporo, 3g styka raczej..chyba że jakaś cienka standaryzacja.
Wszystko zależy do czego bierzesz ? Ja biorę w kolarstwie gdzie badania mówią że zwiększa moc szczytową na krótkie dystanse - sprinty, przyspiesza transport paliwa i wszystkie procesy gdzie potrzebujesz chwilowo dużej siły. No i 2 tygodnie to krótko by zobaczyć efekt jakiś, jak z każdym suplementem.

Doczytałem że kupsztoniec 1 na dwa/trzy dni, to faktycznie Ci
  • Odpowiedz
@ShpxLbh 5g kreatyny to nie jest dużo, to standardowa dawka.
@ocobiega: nie powinien, istotna jest regularność wypróżnień. Może być tak, że zrobi się co drugi a nawet trzeci dzień. Byle te 3 razy w tygodniu było.

@mirko_anonim co do tego "problemu", to niby nie ma przekonujących dowodów, że kreatyna wpływa na częstotliwość wypróżnień, ale skoro tak masz, to może coś jest na rzeczy. Chyba, że były jakieś zmiany
  • Odpowiedz