Wpis z mikrobloga

ale czego nie rozumiesz? jak kupisz dwie, to jedna kosztuje 6,99? jak kupisz JEDNA to kosztuje 10,99, co tutaj jest trudnego do zrozumienia?

@saintie:

serio ręce opadają, prosta informacja, a ludzie mają z tym
  • Odpowiedz
żebyś nie marnował czasu na jakieś matematyczne dywagacje, my policzyliśmy za ciebie! xDDD tego się nie da kulturalnie opisać w słowa co oni robią

@oskrz: mogę jeszcze bardziej wpieniają ludzie, którzy tego bronią.
  • Odpowiedz
@LatajacyJeczmien gdzie 9 gr? Szczerze? Zupełnie mnie to nie interesuje, bo i tak nie kupię tej czekolady. Czy kosztuje ona 6.99 czy 6.94, to jako w miarę ogarnięty konsument, wiem, że ta cena nie jest adekwatna do właściwej wartości produktu.

Każdy, kto sam robi zakupy, dobrze wie ile dany produkt kosztuje mniej więcej. Nie muszę nawet pamiętać dokładnych cen, aby kojarzyć, że omawiana czekolada w Biedrze ma zawyżoną cenę, bo gdzie
  • Odpowiedz
@Grzesio87 tu nie chodzi o to czy ja to rozumiem albo czy chat to rozumie, chodzi o to ze cena jest podana w debilny sposób i pomimo ze możesz sobie dodać ceny to powinny być one podane od razu i ze kupując jedną małą czekoladę zapłacisz 11zl bo jest sztucznie napompowana cena
  • Odpowiedz
@RepeatPlease: Najlepsze ze cena po promocji jest wyzsza o prawie 50% niz najnizsza cena z 30 dni xD i Ci biedronkowi oszusci prekreslaja ta cene aby nie mozna jej bylo odczytac. Moze jakas akcja zglaszania tego do UOKIK ? To juz jest jawne dymanie bez mydla.
  • Odpowiedz
@RepeatPlease: A najlepsze, ze poljaki tepaki kupuja te produktyz tych przecen na pniu XD. Mam ta nieprzyjemnosc pojawiac sie w tym gowno sklepie raz na 2/3 tygodnie w sobote poniewaz jest to jedyny sklep na wiosce. Wiekszosc produktow tak przecenianych (papiery toaletowe, reczniki czy jakies srodki czystosci, karma dla zwierzat) okolo godziny 15 znika calkowicie. Patrze w neta i ta tzw cena "promocyjna" wyzsza o srednio 50% niz na allegro
  • Odpowiedz
gdzie 9 gr? Szczerze? Zupełnie mnie to nie interesuje, bo i tak nie kupię tej czekolady. Czy kosztuje ona 6.99 czy 6.94, to jako w miarę ogarnięty konsument, wiem, że ta cena nie jest adekwatna do właściwej wartości produktu.

Każdy, kto sam robi zakupy, dobrze wie ile dany produkt kosztuje mniej więcej. Nie muszę nawet pamiętać dokładnych cen, aby kojarzyć, że omawiana czekolada w Biedrze ma zawyżoną cenę, bo gdzie indziej widywałem ja
  • Odpowiedz
przeraża ilość osób które nie rozumieją że wpis OPa nie jest o tym, że jedna czekolada = 10.99 a dwie = 6.99 x 2 (bo o tym wszyscy wiedzą geniusze), a o tym jak i skąd biedra wyliczyła 72%.
  • Odpowiedz