Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Metylo: O ile mężczyzna chce i może sobie na to pozwolić to w porządku, ale warunek polega na tym, że kobieta w tym układzie faktycznie bierze na siebie wszystkie obowiązki związane z dziećmi, jedzeniem, praniem i ogarnianiem domu. Coś mi się jednak zdaje, że te dziunie chcą tradycyjnego modelu jedynie w połowie - po stronie mężczyzny, a same nie potrafią zrobić nawet jajecznicy, bo tylko podróże, zakupu, Netflix i scrollowanie
  • Odpowiedz
@Metylo: U mnie na wsi była jedna zawodniczka, która w trakcie rozwodu dowiedziała się, że spadek po rodzicach męża (kilka ha ładnych działek i dom) nie podlegają podziałowi i z powrotem zapałała miłością do typa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Metylo czyli jesteście konserwatywnymi mężczyznami, chyba że trzeba się zachowywać jak konserwatywny mężczyzna, to wtedy to nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Metylo: mężczyźni chcą 50/50, dopóki nie pojawia się kwestia dziecka. Wtedy magicznie nagle nie chcą rodzić połowy dziecka ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Metylo mam w rodzinie taką babeczkę co nie wie czym jest podatek od gruntów, kiedy jest wywóz jakich śmieci, nigdy nie zapłaciła rachunków itp, nie wiem jak ona się uchowała i jak będzie jak umrze jej mąż. Moja matka sama musiała ogarniać wszystko i żaden chłop nigdy jej nie będzie potrzebny, polecam
  • Odpowiedz
@Metylo: Ale mnie wku*wiają te baby ze swoimi opiniami zmiennymi jak chorągiewka na wietrze.

Hur dur jesteśmy niezależnymi kobietami! Chcemy zarabiać tyle co faceci i robić kariery!! Ale w sumie to mężczyzna powinien utrzymywać dom i płacić rachunki....

Facet utrzymuje dom bo kobiety zajmują się kobietami!! Ale hur dur jest równouprawienie i to facet też może zajmować się domem i dzięćmi
  • Odpowiedz
Moja matka sama musiała ogarniać wszystko i żaden chłop nigdy jej nie będzie potrzebny, polecam

@ogurkiszony75: przegięcie w drugą stronę i też niezdrowo. Ludzie powinni się dopełniać, komunikować swoje potrzeby, dojrzewać w relacji, ale to trzeba rozumieć, rozumieć po co tworzy się więź z drugim człowiekiem.
  • Odpowiedz
@nieaktywny_88 idk, z moim ojcem nie da się tworzyć relacji, także musiała sama na sobie polegać, mniejsza z tym xd Chodzi mi o to, że człowiek musi ogarniać rzeczy wszelakie, a nie ze polega na drugiej płci, nie istnieje dla mnie w ogóle coś takiego ze baba nie zrobi tego co chlop i na odwrót
  • Odpowiedz
@Metylo a ja dosłownie wychowałem się w domu gdzie nad rachunkami miesiąc w miesiąc siedziała moja mama. Ojciec z kolei był typowa złota rączka i robolem. Mama też była robolem, plus robiła rachunki, sprzątała i gotowała. Co z tego wyciągnąłem? Niewiele. Ani nie umiem nic w domu naprawić, ani sprzątać nie lubię. Umiem gotować, ale robię to jak mnie najdzie ochota. Jakbym miał być w związku i sam ogarniać cały dom,
  • Odpowiedz
Coś mi się jednak zdaje, że te dziunie chcą tradycyjnego modelu jedynie w połowie - po stronie mężczyzny, a same nie potrafią zrobić nawet jajecznicy, bo tylko podróże, zakupu, Netflix i scrollowanie Instagrama w głowie.

@szarekredki: Dlaczego tak Ci się zdaje? W tych komentarzach nic tego nawet nie sugeruje.

Hur dur jesteśmy niezależnymi kobietami! Chcemy zarabiać tyle co faceci i robić kariery!!

@ATAT-2: Gdzie one tak napisały? Wiesz,
  • Odpowiedz