Wpis z mikrobloga

@ATAT-2: czyli twierdzisz, że rozmawiałeś na żywo z kobietą, która broniła dokładnie takiego stanowiska, czyli jestem niezależna/równouprawnienie ale facet ma utrzymywać dom. Znasz taką osobiście i wygłosiłą taki własnie statement.
  • Odpowiedz
@Marysiabaton: Tak, mniej więcej. Kobiety mają prawo robić kariery jednak wiadome jest, ż siłą rzeczy więcej opiekują się dziećmi, więc na facecie powinien spoczywać obowiązek większej partycypacji w kosztach życia.
  • Odpowiedz
Tak, mniej więcej. Kobiety mają prawo robić kariery jednak wiadome jest, ż siłą rzeczy więcej opiekują się dziećmi, więc na facecie powinien spoczywać obowiązek większej partycypacji w kosztach życia.

@ATAT-2: to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pytałam, czy rozmawiałeś na żywo z kobietą zmienną jak chorągiewka (która się tak w-----a), która z jednej strony dzierżyła feministyczną flagę a z drugiej sapała, że "facet ma utrzymywać dom". To co mi
  • Odpowiedz
@szarekredki:

warunek polega na tym, że kobieta w tym układzie faktycznie bierze na siebie wszystkie obowiązki związane z dziećmi, jedzeniem, praniem i ogarnianiem domu

Nie rozumiem tego współczesnego "ogarniania domu". Kiedyś to faktycznie trzeba było ogarniać. Za PRL trzeba było mieć info gdzie rzucili mięso, a gdzie można kupić dobry materiał na zasłony, czy na sukienkę (moja babcia sama szyła dzieciom ubrania! żeby ładnie i oryginalnie wyglądały i było taniej
  • Odpowiedz
jestem niezależna/równouprawnienie ale facet ma utrzymywać dom

@Marysiabaton: Nie o to pytałaś. Pytałaś o kobietę o. poglądach:

I z taką właśnie rozmawiałem
  • Odpowiedz

@ATAT-2: cóż, zwyczajnie ci nie wierzę. Nigdy w moim bogatym życiu zawodowym i towarzyskim nie spotkałam nikogo takiego. Albo feministki, albo konserwy o spójnych poglądach. I call bullshit, zmyślony chochoł ;>
  • Odpowiedz
Aha, no to super dyskusja. Czyli wierzysz tylko w to co Ci pasuje a wszystko inne jest kłamstwem? Aha

@ATAT-2: stawiam swoje doświadczenie życiowe wobec pustych słów użytkownika portalu, który słynie z czystej mizoginii i zmyślania bzdur ;)
  • Odpowiedz
@Marysiabaton: fajnie się musi żyć w takiej bańce, zastanawia mnie tylko po co więc zaczynasz dyskusję z użytkownikami portalu zakładając od razu że kłamią (o ile nie mówią tego co chcesz usłyszeć). Powodzenia
  • Odpowiedz
zastanawia mnie tylko po co więc zaczynasz dyskusję z użytkownikami portalu zakładając od razu że kłamią

@ATAT-2: dobre pytanie, jest to cecha, której w sobie nie znoszę, ale to silniejsze ode mnie. Na co dzień muszę posługiwać się dość dyplomatycznym językiem i wykazywać zrozumienie dla niuansów ludzkiej natury i tak daje upust swoim głęboko utajonym poglądom. Na przykład nie przystoi mi w towarzystwie przyznać się do pewnych uprzedzeń klasowych, ale
  • Odpowiedz
@Metylo: xD no i ok jak komuś to pasuje, wszystkie moje partnerki ktore mialem, c-----o gotowaly, c---a mialy we łbie, dzieci nie chcialy, wiec mozna powiedzeć, że archetyp matki p0lki to już prawie skansen. Teraz księżniczki chcą zjeść ciastko i mieć ciastko, ha tfu
  • Odpowiedz