Wpis z mikrobloga

Czemu ludzie z tagu #programowanie są tacy nieprzyjemni i opryskliwi? Uprzejmie pytam się o jakieś porady jak przebranżowić się z #medycyna do #it #pracait i nikt mi nie chce nic powiedzieć. Tylko wyśmiewają i drą łacha. Gdyby ktoś z nich mnie spytał jak przebranżowić się do #lekarski to ja bym z radością im pomógł i opisał wszystko co i jak.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bipolar- a co chcesz z tego IT robić? Wchodzenie teraz na rynek jako junior szczególnie od programowania nie ma sensu. Możesz ewentualnie łączyć te 2 światy i próbować wdrażać jakieś obrazowanie połączone z analizą AI w celu wyszukiwania ognisk chorób itd.
  • Odpowiedz
@Bipolar-:
A wiesz, że nauka programowania to ileś tam lat ? Może pięć może więcej, rynek jest bardzo kruchy, i nagle nie ma pracy ? Nawet jak jesteś wymiataczem to jesteś na lodzie, musisz się uczyć stacków w wolnym czasie, bo rynek pracownika nie istnieje. Ale było na wykopie jak zacząć, miłej nauki https://wykop.pl/wpis/63004349/z-czego-i-jak-sie-uczyc-pythona-edycja-trzecia-pro
ps. Jeszcze dodam, że ludzie bez wykształcenia kierunkowego i doświadczenia są jak trędowaci dla pracodawców.
@aseeon_ +1114
Z czego i jak się uczyć pythona edycja trzecia #programowanie #naukaprogramowania #python

██░███░░░░██░████████░██████░░░██████░░
██░████░░░██░░░░██░░░░██░░░██░██░░░░██░
██░██░██░░██░░░░██░░░░██████░░██░░░░██░
██░██░░██░██░░░░██░░░░██░░░██░██░░░░██░
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Bo temat był wałkowany z tysiąc razy tylko w zeszłym roku. W medycynie jest łatwiej, bo te studia dają prawo wykonywania zawodu, a w IT będziesz konkurował z wysokofunkcjonującymi autystykami, którzy programują od 15tego roku życia.
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: najłatwiej zrobić studia na ukrainie/słowacji. Wystarczy płacić za baze do egzaminu i przechodzi się dalej bez chodzenia na zajęcia. Nie trzeba mieć nawet 10% z matury biol / chem żeby się dostać.
Raz spotkałem dziewczynę na praktykach w PL co studiowała na ukrainie. Kończyła wtedy 6 rok lekarskiego i przyszła na wolontariat „zobaczyć jak wygląda praca lekarza w szpitalu” xD kuriozum Papierek z takich „studiów” jest tyle samo wart
  • Odpowiedz
@Bipolar-: nie są nieuprzejmi, ale może sir wydawać, że albo jesteś strasznym trollem, albo konkretnym głąbem żeby rzucić medycyne dla informatyki. Od 2022 roku są ciągłe masowe zwolnienia i dużo mniej firm zatrudnia. Żeby złapać sensowna robotę musisz mieć minimum 5 lat doświadczenia i skończone studia (studia nie są niezbędne, ale wtedy myślę 7+). A i tak nie masz gwarancji że Ci nie zamkną projektu za 3 miesiące. Medycyna -
  • Odpowiedz