Wpis z mikrobloga

@Pokutnik za chwilę to Xboxa nie będzie bo tylko cloud gaming. W sumie przy obecnej prędkości internetu konsole to rzeczywiście zbytek. Co innego PC gdzie można sobie modować gry itp. Ale konsole, a na co, a komu to poczebne. Ot pad, aplikacja na tv i szybkie łącze
  • Odpowiedz
za chwilę to Xboxa nie będzie bo tylko cloud gaming. W sumie przy obecnej prędkości internetu konsole to rzeczywiście zbytek. Co innego PC gdzie można sobie modować gry itp. Ale konsole, a na co, a komu to poczebne. Ot pad, aplikacja na tv i szybkie łącze

@GladysDelKarmen: tak myślałem z 10lat temu jak to dopiero wchodziło. Teraz po latach nikt nie jest zainteresowany graniem w chmurze a prędkość internetu nie
  • Odpowiedz
@Eremites ok, ale to kwestia czasu, nawet taki starlink wystarczy do dobrego grania. Nie mówię o jakichś online fpsach, ale po prostu casualowe tytuły do ogrania.

@inflacja_biedaku no widzisz, a ja mam znajomych, którzy kupili tv Samsunga i są zadowoleni bo nie muszą mieć konsoli a grają. I tak wszyscy się śmieją z konsol, że a to fps za mało, a to jakoś gorsza itp. Jak chcesz grać na ultra
  • Odpowiedz
@Pokutnik: Szczerze jedyne co chyba dziś ratuje konsolo te ekskluzywność.
Co za problem kompa z telewizorem połączyć i grać na padzie.

Jeśli chodzi o sony to będę na nich pluł po tym jak próbowali mi psn wcisnąć do helldiversów
  • Odpowiedz
@cielak44: niby nie problem, ale mi np przeszkadza taki kloc PC w salonie. Wolę zgrabne pudełko XSX, które jest gotowe do gry w kilka sekund a nie jak na PC, gdzie muszę odpalać Windowsa, a potem gry, które zawsze chcą aktualizacji jak mam chwilę, żeby pograć.
  • Odpowiedz
za chwilę to Xboxa nie będzie bo tylko cloud gaming. W sumie przy obecnej prędkości internetu konsole to rzeczywiście zbytek

@GladysDelKarmen Najpierw to ta ich chmura musi zacząć dobrze działać, bo przy konkurencji wypadają słabo
  • Odpowiedz
@niepodaje: ok, już Sony i Nintendo zamyka swoją działalność po kilkudziesięciu latach żeby robić gry na Windowsa i być w pełni zależnym od Microsoftu. Po co Ford produkuje samochody? Niech sprzedaje w swoich salonach Fiata.
  • Odpowiedz
Co za problem kompa z telewizorem połączyć i grać na padzie.

@cielak44: komputer mam w jednym pokoju a telewizor w salonie. Jak mam to połączyć?
Firestickiem i WiFi opóźnienia są za duże. Hdmi nie bo po ziemi będzie to wyglądało obrzydliwie a kuć w ścianach nie chcę
  • Odpowiedz