Wpis z mikrobloga

Parę dni temu dodałem wpis, gdzie napisałem, ze po pół roku pracy w korpo, firma zaproponowala mi przedluzenie umowy na obecnych warunkach, mimo że uzgadnialismy, ze po okresie probnym bedzie awans i wiekszy hajs. Podczas przekazywania feedbacku na mój temat nie podali ani jednego powodu, zachowania do którego mogli się przyczepić albo uargumentowac brak podwyzki, awansu

Po trzech rundach negocjacji, gdzie starali sie wmowic mi, ze takich ustalen nie bylo, przeslali mi umowe do odpisu, oczywiscie bez awansu i jakiejkolwiek podwyzki.

Napisalem, ze albo robimy to wg ustalen sprzed pol roku albo wcale. Wczoraj odmowili - jutro moj ostatni dzien pracy.

Czy zaluje, ze postawilem sprawe na ostrzu noza? Niespecjalnie, trochę się dygam co teraz będzie, dajcie plusika na odwage, przede mną szukanie pracy

#pracbaza #korposwiat
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wloczykij2 może nie bezpośrednio, ale że nie odczuwasz satysfakcji z pracy, że masz spadek energii i nastroju, że duży spadek efektywności pracy itp. Po prostu opisujesz u siebie objawy wypalenia ;)
  • Odpowiedz
@MarcinDerk: teraz masz 2 tygodnie, żeby zgłosić się do psychiatry, po rozwiązaniu umowy przysługują Ci 3 miesiące zasiłku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 8
@MarcinDerk witamy w korpo. Takie tematy rozgrywa się tak, że jeśli firma nie chce Ci dać podwyżki to mówisz ok i tego samego dnia szukasz pracy ze spokojna głowa i pensja co miesiąc. Jak już na spokojnie znajdziesz lepsza ofertę to idziesz mówisz, że masz lepsza pracę i wołasz 30% więcej dostałes u konkurencji. Jak firmie na Tobie zależy przeważnie dostajesz kase. Jeśli nie to zachowujesz płynność finansową. W obu przypadkach
  • Odpowiedz
@MarcinDerk: wiesz co mnie w twojej historii zastanawia? Że analogiczną znam z firmy z którą współpracuje. A nawet gorszą bo u mnie chłopaków (chodzi o 2 praaktykantów) zwodzili prawie rok i się sami zwolnili. Też w 2023 umawiali się na kwotę X a w 2024 po wielkich bojach zaproponowali im x-1500.

Nie wiem, czy to sytuacja na rynku taka, ale ludziom zupełnie odechciewa się pracować i się nie dziwie. W
  • Odpowiedz
trochę się dygam co teraz będzie, dajcie plusika na odwage, przede mną szukanie pracy

@MarcinDerk: czemu po prostu nie przedłużyłeś umowy i nie zacząłeś szukać pracy będąc w obecnej? Po co sobie ograniczać dochód?
  • Odpowiedz