Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +657
Pamiętam jak kiedyś szedłem na siłownię z dużą torbą, to powiedziałem do syna: żegnaj Wojtusiu już się nie więcej spotkamy, tata się wyprowadza, na co on skwitował tylko: ale mama zostaje?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent

CrokusYounghand +48
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz

Po trzech rundach negocjacji, gdzie starali sie wmowic mi, ze takich ustalen nie bylo, przeslali mi umowe do odpisu, oczywiscie bez awansu i jakiejkolwiek podwyzki.
Napisalem, ze albo robimy to wg ustalen sprzed pol roku albo wcale. Wczoraj odmowili - jutro moj ostatni dzien pracy.
Czy zaluje, ze postawilem sprawe na ostrzu noza? Niespecjalnie, trochę się dygam co teraz będzie, dajcie plusika na odwage, przede mną szukanie pracy
#pracbaza #korposwiat
Podpisałem umowę na 6 miesięcy okresu próbnego przez agencję outsourcingową, od 1 stycznia miała być umowa bezpośrednia, więcej hajsu i możliwość pracy zdalnej jeśli się sprawdzę. Jak przyszło co do czego to dostałem informację, że niestety mogą mi przedłużyć o kolejne pół roku i to na takich samych warunkach jakie miałem (najgorsza była ta firma outsourcingowa) ale nawet
@MarcinDerk: Nie wiem z jakiego miasta jest op i ile ma oszczędności na przeczekanie, ale obecny rynek pracy to jest jakieś nieporozumienie. Możliwe że znalezienie nowej zajmie MIESIĄCE. Najlepiej się szuka nowej pracy jak już jakąś masz bo nie masz noża na gardle i możesz dyktować warunki.
@Lonate: ktokolwiek na to jeszcze patrzy?xd
Przesadzasz i to mocno z ta niska pozycja solidnego pracownika w dzisiejszych czasach, to nie 2002 rok.
Także na co niby na tak długo pójdziesz na l4?
@MarcinDerk: Może jako jednostka na tym stracisz ale może następnym razem korpo zawacha sie czy warto okłamywać pracownika.
A i nie słuchaj tego że bez podpisanej umowy korpo nic nie musi. Fakt jest taki że jakby im zależało na pracownikach to spokojnie takich obietnicy by dotrzymywali albo chociaż próbowali coś wynegocjować.
Chociaż osobiście gdyby mnie ktoś tak potraktował, to zamiast rzucać papierem bym zaczął lecieć w wała tak, żeby pożałowali zanim znajdę nową robotę.