Aktywne Wpisy

SynMichaua +77
Leżę jeszcze w łóżku i czekam aż wszyscy wstaną żeby razem z żoną i dzieciakami zjeść śniadani, później pokażę dzieciakom Hirołsy i będę grał do obiadu, wczoraj instalowałem na czysto Windowsa tylko po to.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
źródło: IMG_3611
PobierzMirki #chwalesie po 25 latach palenia mam 24h bez fajek. Ja wiem że je#ac palaczy śmierdzieli ale trzymajcie kciuki za moją wytrwałość.

Od wejścia polski do Uni ludzie pozytywnie patrzyli w przyszłość, czuli, że standard ich życia będzie się poprawiał i faktycznie tak było lata 2018/2019 to były w mojej opinii najlepsze lata.
Tymczasem od pandemi mamy coraz więcej problemów i nie zanosi się na poprawę.
- inflacja
- kryzys demograficzny
- ceny nieruchomości
- widmo wojny
- zielone łady
Nie dziwię się ludziom, którzy boją się mieć dzieci w dzisiejszych czasach, świat przyśpieszył, przyszłość jest coraz bardziej niepewna. Ciągłe zmiany nie wpływają dobrze na poczucie bezpieczeństwa u ludzi.
#demografia #gospodarka #ekonomia #nieruchomosci
Od 30 lat rosła nam gospodarka z roku na rok, a od lat 20 tego wieku zaczynamy odczuwać pewną korektę, pewne zaniedbania. Tak samo z kredytem, fajnie jest jak się bierze kredyt, dużo kasy, po kilku latach na ulicy można zostać.
Ludzie zwiastowali, że gospodarka może mieć problemy, że możemy mieć problemy, mylili się często, ale mogą mieć rację za rok, za
@lavinka: a w jakiej branży jesteś?
a następnie odpalono m.in. covida, czyli zredukowano konsumpcję niemal do minimum "srajtaśma i jedzenie" - potem wszedł zielony ład i zredukowano to dalej do "po co ci samochód"
Nie ma konsumpcji -> nie ma popytu -> nie ma pracy -> ludzie są zwalniani -> ludzie nie mają pieniędzy -> konsumpcja spada jeszcze bardziej
@jonasz68: Z dziećmi to jak z budową domu - nigdy nie ma dobrego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co jest niestety demotywujace, bo po co na przykład iść na studia, czy robić jakieś kursy, skoro portier, czy inna osoba na podobnym podstawowym stanowisku zarobi tyle samo, albo niewiele mniej, a często ma o wiele mniej obowiązków i mniejsza odpowiedzialność.