Wpis z mikrobloga

@elena-mary: dziwny ten wpis. Z jednej strony rozumiem kobietę i człowieka w---w bierze jak to czyta, ale z drugiej coś mi się nie zgadza. Sam mam dzieci i żeby 3 latek tęsknił za tatą to musiałby on być naprawdę obecny w jego życiu. Zakładając, że ojciec pracował to nawiązanie z dzieckiem takiej relacji wymaga sporego zaangażowania. No i tu się rodzi pytanie czym były "całonocne wojaże" i jej "jędolenie" o
  • Odpowiedz
pewnie jej wina XD

@elena-mary: czemu z milionów facetów w kraju wybrała na ojca swego dziecka właśnie jego? Aaaa bo rozrywkowy i przebojowy... a że tacy słabo się nadają na ojców? No cóż, to nie jej wina przecież że jej się tacy podobają xD
  • Odpowiedz
mamy uwierzyć anonimowemu wpisowi

@MistrzKowalski: można uwierzyć statystykom chociaż te akurat są ciężkie do zaakceptowania dla wykopków bo przecież były dwie historie w ostatnim roku że baba ograła chłopa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najczęściej sądy nie orzekają strony winnej – udział takich orzeczeń rośnie do 2018 roku (w 1980 wynosił 60,1 proc., a teraz – 77,5 proc). Obecnie 14,5 proc. rozpadów małżeństw jest orzekanych z winy
  • Odpowiedz
@elena-mary: Współczuję dziecku, z punktu widzenia kilkulatka rodzice są bogami, całym światem. I nagle połowa tego świata ot tak sobie po prostu odchodzi. Wydarza się coś, co nawet przez myśl dziecku nie przeszło, że może się wydarzyć. Ale się wydarzyło i pojawia się pytanie, co jeśli to się znów wydarzy? Co, jeśli ta druga połowa świata również któregoś dnia odejdzie?
  • Odpowiedz
@PanMinister oczywiście, że można chlać mając dzieci, trzeba tylko wcześnie wstawać, na tym polega odpowiedzialność.

A tak poważnie to kwestia dogadania w związku. Do dziecka nie potrzeba dwóch osób. Jeśli jedna wychodzi na spotkanie z kolegami to druga bez problemu sobie poradzi z dzieckiem - wieczorem i rano. Oczywiście jeśli działa to tylko w jedną stronę to jest frustrujące. Ale można się dogadać - dziś ja wychodzę, jutro ty. Tak działają
  • Odpowiedz
@elena-mary: znając podobna sytuację z innej strony mogę domniemywac, że matka jest winna. 3 letnie dziecko, które prosi mamę, żeby go nie zostawiła? Ktoś musiał mu powiedzieć, że ojciec go zostawił. Tak małe dziecko samo na taki tekst nie wpadnie. Tak się zarzeka, że dziecko nie ma być karta przetargowa, ale ewidentnie już jest.
Dodatkowo dziecko podczas usypiania pyta gdzie tatuś - czyli tatuś aktywnie się dzieckiem zajmował i je
  • Odpowiedz
  • 4
@elena-mary Współczuję jej, ale tak się kończy rozmnażanie z imprezowiczami. Gdyby zrobiła sobie dziecko z introwertykiem domatorem to by w domu siedział a nie latał po imprezach.
Kobieta często myślą, że imprezowicze się ustatkuje a potem tak się kończy.
  • Odpowiedz
Więc tak wygląda ta dojrzalosc, bycie kontent z samym sobą i ciezka praca w związku o której slyszą ciągle samotni chcący zmienić swoje życie.
  • Odpowiedz
Znając wykop i tak powiecie, że pewnie jej wina XD

@elena-mary: myslala ze zlapie chlopa na dziecko, a tu PSIKUJ XD uczcie sie baby, ze to ze wrobicie faceta w dziecko nie zawsze konczy sie tym czym chcecie #logikarozowychpaskow inna sprawa ze typiara sama uzywa zwrotu "jędolenie" wiec nie mnie oceniac sytuacje jak znam ja tylko ze strony kobiety, no ale wiadomo kobieta w polsce jest zawsze niewinna.
  • Odpowiedz
@elena-mary

1. Przedstawienie zachowania partnera bardzo lakonicznie i subiektywnie
2. Długi grajacy na emocjach wywód o tym jak dziecku jest smutno
3. Zero refleksji o przyczynach problemu w zwiazku i o swoich błędach, 100% mentalnosci ofiary zasłaniającej się biednym dzieckiem
  • Odpowiedz
wybrał kawalerskie życie bez p---------a - no ciekawe kto mu to wspólne życie obrzydził, jak sama pisze "bez jędolenia".

@korni007: Jeśli wierzyć w ten wpis to pewnie 'jędolenie' polegało na przypominaniu o obowiązkach ojca czy męża i nie szlajaje sie po nocach jak trzeba się dzieckiem zająć.
  • Odpowiedz