✨️ Obserwuj #mirkoanonim Wypada wnioskować o podwyżkę po 6 miechach pracy w kontraktorni? Pierwszy raz mam sytuację, że o podwyżki wnioskujemy sami, a nie na podstawie jakichś quarterly czy innych OKR. Tester auto z prawie 9 latami expa, obecnie mam 21k, a celowałbym w 26k. Klienta ogarniam na tyle dobrze, że aktualnie robię przy dwóch jego projektach, do tego doszkalanie młodszych stażem. Obecnie dostaję 5-10 ofert pracy tygodniowo, stawki zwykle w okolicach 160 PLN/h, także te 26k, o których myślę to nie jest jakaś stawka z kosmosu wydaje mi się. Pytanie tylko, czy wnioskowanie o +25% po kilku miesiącach od startu nie będzie przesadą. #programista15k #programowanie #pracait #it #korposwiat
@mirko_anonim: +25% po 6 miesiącach to raczej przesada, ale przynajmniej zostawiasz miejsce na targowanie :D Nie wiem, zawsze jak ustalam startową stawkę to zakładam, że z rok minimum nic nie dostanę, więc wolę zacząć lepiej
@mirko_anonim poproś klienta o feedback i z gotowym glejtem możesz sobie negocjować. twój alfons i tak to bada. jak masz scrum mastera z kontraktorni to on już szybciej poleciał renegocjować stawkę z klientem niż ty z podwyżką :D
@mirko_anonim: 5k miesięcznie po pół roku to sroga podwyżka, nawet na normalnym rynku oO Jak się okaże, że nie wypada pytać. To najwyżej ty wypadniesz i wezmą kogoś z ramką "open to work" za 19k ( ͡°͜ʖ͡°)
✨️ Autor wpisu (OP): @WyjmijKija: generalnie to wstrzymałbym się jeszcze trochę, ale obecnie mam bardzo dobre wyniki i spoko relację z menago po stronie klienta, więc mam dobrą podkładkę :D Na start dostałem max z oferowanych widełek, także nie miałem za bardzo pola do popisu.
@Szerszebot3000: z feedbackiem nie ma problemu - mam podsumowania z 1:1 z ostatnich miesięcy, same peany bez słowa krytyki.
Wypada wnioskować o podwyżkę po 6 miechach pracy w kontraktorni? Pierwszy raz mam sytuację, że o podwyżki wnioskujemy sami, a nie na podstawie jakichś quarterly czy innych OKR. Tester auto z prawie 9 latami expa, obecnie mam 21k, a celowałbym w 26k. Klienta ogarniam na tyle dobrze, że aktualnie robię przy dwóch jego projektach, do tego doszkalanie młodszych stażem.
Obecnie dostaję 5-10 ofert pracy tygodniowo, stawki zwykle w okolicach 160 PLN/h, także te 26k, o których myślę to nie jest jakaś stawka z kosmosu wydaje mi się. Pytanie tylko, czy wnioskowanie o +25% po kilku miesiącach od startu nie będzie przesadą.
#programista15k #programowanie #pracait #it #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
@Szerszebot3000: z feedbackiem nie ma problemu - mam podsumowania z 1:1 z ostatnich miesięcy, same peany bez słowa krytyki.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: