Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do mojego wpisu sprzed miesiąca, który wywołał niemałe poruszenie, przychodzę do Was dzisiaj z aktualizacją sprawy.
Liczyłem, że będę dziś lub jutro wołał wszystkich, bo pierwsze pismo dostałem jeszcze przed świętami i wynik kontroli miał być do 9.01. ale jak widać, chyba więcej tych nieprawidłowości niż tylko u mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #lublin
salvador94 - W nawiązaniu do mojego wpisu sprzed miesiąca, który wywołał niemałe poru...

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-08 114915

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomSz: bardzo panu dziękuję za tę garść bezcennych informacji.

Ale mnie ciekawi jakie fikoły ten lekarz mógł zrobić niezależnie od tego że OP to zgłosił
  • Odpowiedz
@salvador94: Niestety takich przypadków jest sporo ;/

Nfz ma alarmy poustawiane itp, ale po prostu brakuje ludzi na sprawdzanie tego typu rzeczy. Nawet nie chce wiedzieć jaka jest skala dla osób które nie korzystają z systemów ikp (typu 60+)

Rząd ma to w dupie niestety.
PiersiowkaPelnaZiol - @salvador94: Niestety takich przypadków jest sporo ;/

Nfz ma a...
  • Odpowiedz
@salvador94: Napisz jeszcze do Izby Lekarskiej w Lublinie. Daj im do wiadomości numer sprawy w NFZ.
Przygotuj się też, że w ciągu roku zaprosi Ciebie policja na przesłuchanie, bo ta sprawa zostanie skierowana przez NFZ na prokuraturę i policja będzie prowadzić postępowanie w sprawi, a później przeciwko.

@NieBendePrasowac Wydział kontroli NFZ to najprężniej działający zespół w NFZ. Nieoficjalnie część oddziałów wojewódzkich ma dodatkowe premie dla kontrolerów zależne od wysokości
  • Odpowiedz
@salvador94: w Inowrocławiu była podobna akcja z jednym dentystą. Dłuuugo to się ciągnęło, w pip ludzi przesłuchiwali, gościu dalej wykonywał zawód, a ostatecznie nawet nie wiem, czy usłyszał wyrok. Jak teraz na szybko szukałem, to ostatni ślad sprawy w necie jest sprzed 5 lat (a zarzuty usłyszał w 2017 xD).
  • Odpowiedz