Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według Was w wieku 29 lat można jest zmienić swoje życie? Czuję, że jestem w miejscu, w którym jestem mega niezadowolony ze swojego życia. Nie ta praca, nie te studia, nie ten związek, nie to miejsce. Coraz częściej mam stany depresyjne i czuję, że jeżeli czegoś nie zmienię to obudzę się za 10 lat nieszczęśliwy do szpiku kości albo w ogóle będzie magik. Podzielcie się swoimi historiami.
#depresja #zmiana #pracbaza #kariera #pytanie #niebieskiepaski #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zmiana nie oznacza zmiany na lepsze. trawa zieleńsza po drugiej stronie ulicy tylko pytanie trzeba sobie zadać, czy tego co masz teraz nie możesz akceptować tylko zmiana powinna zajść w tobie samym ?
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim to Twoje zycie i maz tylko jedno, wiec go nie marnuj. Na lozu smierci często ludzie wspominaja, ze zaluja, ze nie mieli odwagi dokonywac zmian. Wiec zmieniaj, co sie da. Ale pamietaj, ze tych zmian mozesz musiec wykonac kilka, zanim znajdziesz to, co Cie usatysfakcjonuje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie można. Po 28 roku życia Bóg blokuje człowiekowi opcję resetu drzewka rozwoju postaci i już trzeba lecieć 60 lat endgame'u na tym, co się wybrało.
  • Odpowiedz
@Mathas: dokładnie. dlatego zmiana po 30ce to powściągliwie z tym, bo mi np już by się nie chciało robić nowych studiów, od nowa uczyć innej branży zupełnie, wydaje się to skrajnie niepotrzebne i w dodatku nie mam na to energii. o wiele prościej zmiany dokonać w sobie na tym etapie.
  • Odpowiedz
@FormalinK: Kwestia chcenia to jedno, realne możliwości to drugie. Jak ktoś ma rodzinę na głowie to nie w głowie mu studia, opłaty za nie czy znalezienie czasu na rycie czy zajęcia w weekendy zamiast latać z dzieckiem czy laską po galeriach.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
przewidujący-człowiek-39: Ja w wieku 32 lat rzuciłem "karierę" przedstawiciela handlowego i choć w kieszeni miałem prawko C+E i wyższe wykształcenie, to poszedłem neetować za oszczędności, zanurzać się powoli w depresji i jednocześnie iść do technikum informatycznego dla dorosłych z okazjonalnym dorabianiem dorywczym. Dyplomu nie zrobiłem, bo zabrakło mi kwalifikacji z programowania, a to nie moja bajka. Zacząłem w wieku 34 lat nieśmiało jako admin AD na 1/4 etatu, a dziś pracuję
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
kulturalny-uczestnik-4: Oczywiście,że można. Sam to zrobiłem ale później. Byliśmy biedni i mieszkaliśmy na wynajmnie, Tak sobie człowiek żył aż doszedł do tego,że to bez sensu i być dalej tak nie może(szkoda,że tak późno). W wieku 34 lat rzuciłem pracę, przez rok robiłem kursy i szkolenia po nich zmieniłem pracę, po 3 latach miałem dom i zupełnie inne życie. Teraz mam 40 lat i znów planuje taką modernizacje. Wszystko można tylko chęci,
  • Odpowiedz