Wpis z mikrobloga

@fervi odpowiadałem na komentarz o przeglądarkę opartą na WebKit, firefoxa też używam. Jednak szkoda że nie ma już więcej silników albo większej ilości przeglądarek na różnych silnikach, bo na dobrą sprawę to na windowsa został tylko ff i cała reszta na chromium, a mac i linux mają jeszcze po jednej przeglądarce więcej
  • Odpowiedz
Korzystasz z czyjejś pracy/usługi czy czegokolwiek innego - nie płacąc. Jak inaczej to nazwiesz?

Korzystaniem z dobrodziejstw internetu. Wszystko zgodnie z prawem.

Skoro chcesz obejrzeć jakiś film czy serial, to dlaczego nie dasz zarobić twórcom?

@
  • Odpowiedz
to dlaczego nie dasz zarobić twórcom?

@GdzieJestBanan: bo w wielu przypadkach jest to niemożliwe. Często mam tak, że chcę obejrzeć dany film, który w kinie był przykładowo 15 lat temu, nie ma go w żadnym streamingu obecnie, wytwórnia nie udostępnia odpłatnie cyfrowych kopii bo podpisali umowę z netflixem czy innym HBO na wyłączność, jedyna opcja to ściągnięcie pocztą dvd ze stanów, którego i tak nie jestem w stanie już odtworzyć
  • Odpowiedz
ypier#ol Chrome i ściągnij Firefoxa

@Smash: pamiętam jak kiedyś był artykuł na jakiejś stronie typu dobreporgramy czy coś takiego gdzie było o tym, że google w którejś aktualizacji zabronił dodawania rozszerzeń spoza strony Google (kiedyś można było dodać normalnie paczkę zip z dowolnej strony) i już wtedy spekulowano w komentarzach kiedy Google w--------i adblockery ze swojej strony xD
  • Odpowiedz