Wpis z mikrobloga

@Smash: w zasadzie zabrzmi to groteskowo, ale wystarczy wyłączyć i włączyć xD trzeba wejść w rozszerzenia i tam pominąć jakieś ostrzeżenia coś tam coś tam, kto by czytał takie rzeczy, no ale ciotki, wujki, mamy będą miały kłopot, a słuchej młody ty to we kąkutery dobry jesteś to może zerkniesz
  • Odpowiedz
tylko OPERA

@kasza332: Czyli Chromium, bo tym jest Opera pod spodem.
Więc straci wsparcie dla dodatków korzystających z Manifestu V2 (jak uBlock) tak samo jak i Chrome.

Ja
  • Odpowiedz
Każdy poleca firefoxa ale problem w tym, że ta prsegladarka jest jakaś mułowata XD taka przeciążona jakimis dodatkowymi opcjami. Wiem, że chrome pewnie zabiera więcej ramu ale jest bardziej minimalistyczny i łatwiejszy w korzystaniu. Nie wiem, może to przez te dodatkowe animacje wszystkiego w foxie? Nie moge sie przyzwyczaić do tego gówna xD
  • Odpowiedz
@Smash: zastanawiam się kiedy zmodyfikują youtuba tak, że żadne blodery na reklamy już nie pomogą. Podejrzewam że ten czas jest już bliski - czekają, aż telewizory z natywnymi apkami do oglądania youtuba będą tak stare, że już będą mogli się wypiąć na ich wspieranie.
  • Odpowiedz
uBlock Origin Lite

ten stary ublock jest zablokowany, ale jest nowy, który spełnia wymagania google

@Smash @voot: Niestety ale ten dodatek jest mocno okrojony względem oryginału (Oczywiście ktoś może powiedzieć, że to lepsze niż nic albo że podstawowym użytkownikom wystarczy, jednak nie zmienia to faktu, że ma sporo minusów względem oryginału)

Przykładowo brak możliwości aktualizowania reguł - reguły muszą być zaszyte w dodatku, więc tylko w ramach aktualizacji całego
  • Odpowiedz
@Smash: wywaliłem chroma z 3msc temu choć korzystałem z niego chyba od daty premiery
zaczęli przeginać z blokowaniem adbloków
na yt już wszystko wykrywało
yebacz ich tylko mozilla
  • Odpowiedz
@MaC1u5: Z tego co mi wiadomo to dla Windowsa nie ma żadnej aktywnie rozwijanej przeglądarki na WebKicie. W sumie na upartego możesz sobie sam skompilować goły silnik.
  • Odpowiedz
@hoodoovoodoo: to jest pewnie kwestia utrzymywania wsparcia dla całej masy powoli starzejących się urządzeń. Jak się wystarczająco zestarzeją i będzie można je olać, to wtedy zacznie się wyciskanie cytryny na maksa.
  • Odpowiedz
Czyli Chromium, bo tym jest Opera pod spodem.

Więc straci wsparcie dla dodatków korzystających z Manifestu V2 (jak uBlock) tak samo jak i Chrome.

@Asceus: a wiesz że chromium jest opensource? i opera może zapewniać wsparcie dla v2 jeśli im sie zechce, a zapewne im sie zechce akurat
  • Odpowiedz
@ZarejestrowanyMimoWoli: Firefox szybciej wczytuje strony, ale chrome stosuje kilka sztuczek psychologicznych jak ładowanie poczatkowe zarysu strony zanim cała się załaduje. Dodatkowo kwestia animacji, kółeczek ładowania strony itp. Polecam ze stoperem zobaczyć co jest szybsze.
  • Odpowiedz