Wpis z mikrobloga

@Zoyav

Zależy od człowieka, rodziców, warunków mieszkalnych ale nawet mając najlepszych teściów na świecie nie chciałbym docelowo z nimi mieszkać.

Ale jak jesteś piwniczakiem i wiesz że masz zamknięty rynek matrymonialny to dopóki masz normalnych rodziców i Ci to nie przeszkadza to wad brak
  • Odpowiedz
@Zoyav: ja bym tak nie mógł. Odkąd skończyłem 22 mieszkam zdala od rodziców i swoboda działania + samodzielność jest tego warta. Nikt mi się nie wtrąca, sam sobie ogarniam sprawy.
  • Odpowiedz
co jest złego w tym że ktoś mieszka z rodzicami nawet mając 30, 40 lat?

@Zoyav: d--a piecze, że ich starzy wywalili albo mieszkali w psiedupach gdzie PKS zlikwidowali w 91, więc musieli się zakredytować po jaja i teraz połowę oddają panu bankierowi, albo jak są kretynami, to mają abonament na mieszkanie pt. wynajem w nieskończoność, a tutaj ktoś przychodzi i pisze że w sumie to on ma trochę wolnej
  • Odpowiedz
@tellet: a o zgodę na impreze musisz pytać rodziców i ściszyc muzykę po 22 bo starzy chcą spać. Idź na randkę i powiedz dziewczynie że masz skończone 30 i mieszkasz z mamą. A jak przyjdzie na noc to załóż jej poduszkę na twarz bo stary podaluchuje przez ścianę.
  • Odpowiedz
@retronom: No i właśnie tak jest, jak siedzicie w 3 czy 4 na 50m2 bo rodzice do jednego czego doszli to M3. Domówka to może była dobra w latach 90, jak wszyscy mieszkali na jednym osiedlu czy dzielnicy.

Jak dziewczyna leci na eM, to jej problem- ona rozumiem mieszka sama i jest tak dorosła, że prędzej obrobi gałę kierasowi w robocie żeby jej nie wywalili, bo miniratka szybko przypomni jej,
  • Odpowiedz
@Zoyav: jeżeli jest to zdrowa relacja z granicami, a nie pasożytnicze bytowanie to jak najbardziej za, trzeba utrzymywać rodzinne relacje, nie da się tego pielegnować na odległość.
  • Odpowiedz
Domówka to może była dobra w latach 90,

@tellet: nadal jest. Nawet najlepszy klub nie zapewni Ci atmosfery własnych zasad, znajomych i muzyki. No chyba że posiadasz taki na własność:)

Jak dziewczyna leci na eM, to jej
  • Odpowiedz
@Zoyav: muszą namówić innych, żeby się przeprowadzili na mniejszy metraż żeby potem więcej osób mogło narzekać, że nie ma gdzie mieć dzieci i nie ma kogo poprosić o pomoc w opiece nad nimi.
  • Odpowiedz