Wpis z mikrobloga

Ile zarabiacie, ile oszczędzacie i ile wydajecie miesięcznie? Bo kurde mam wrażenie, że u mnie budżet miesięczny dosyć kuleje xd

Mam takie koszty miesięczne i ciężko mi je jakoś zredukować i jestem ciekawy jak to wygląda u innych i czy mam się czym martwić ¯\(ツ)/¯

#pieniadze #oszczedzanie #pracbaza #jdg #inwestycje
hipeq69 - Ile zarabiacie, ile oszczędzacie i ile wydajecie miesięcznie? Bo kurde mam ...

źródło: image

Pobierz
  • 200
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@CH3j: nie co miesiąc, a raz do roku natomiast warto wiedzieć ile kosztuje to miesięcznie. Podatek sprawa marginalna.
@Lonate w skali roku te 2k nie jest problemem bo nadal mam co odkładać miesięcznie. Natomiast zastanawiam się jak żyją ludzie, którzy zarabiają 5-6k i mają mieszkanie i inne opłaty ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
  • 45
@hipeq69: Napisałeś że wydatki miesięczne. Teraz jednak nie co miesiąc.
Prąd tez co miesiąc płacisz? A gdzie woda? Gdzie jakiś gaz albo inne źródło ciepła?

To musisz malo zarabiać skoro w koszta wpisujesz coś za 80zl ale podatek to sprawa marginalna( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 8
@CH3j: prąd co dwa miesiące. woda i źródła ciepła są wpisane w "mieszkanie opłaty" XD Czyli idąc Twoją logiką takie opłaty nie są wydatkami, które należy uwzględniać w wydatkach miesięcznych, a następnie w skali roku?
  • Odpowiedz
  • 12
@Kroos123: Można i tak to liczyć ale OP nawet nie potrafi wytłumaczyć o co mu chodzi.
Wpis dotyczy wydatków miesięcznych, później coś jednak wydatkach rocznych.
A na pytanie czy nie liczy do kosztów podatku napisał że to marginalny wydatek.
  • Odpowiedz