Wpis z mikrobloga

Ile zarabiacie, ile oszczędzacie i ile wydajecie miesięcznie? Bo kurde mam wrażenie, że u mnie budżet miesięczny dosyć kuleje xd

Mam takie koszty miesięczne i ciężko mi je jakoś zredukować i jestem ciekawy jak to wygląda u innych i czy mam się czym martwić ¯\(ツ)/¯

#pieniadze #oszczedzanie #pracbaza #jdg #inwestycje
hipeq69 - Ile zarabiacie, ile oszczędzacie i ile wydajecie miesięcznie? Bo kurde mam ...

źródło: image

Pobierz
  • 200
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lol3pdg: 15 po tych kosztach (księgowa i zus)
@xetrov 1% wykup, dokładnie :) jeszcze 3 lata spłacania.
@Ulic_Qel_Droma jestem maniakiem motoryzacji i używam też tej furki do jazdy na torze bo to moja największa pasja. Nie kupiłem go dla kogoś tylko dla siebie :)
@Niebieski40 kurierem nie, ale dużo śmigam w pacy autem i jest to poniekąd moje narzędzie pracy. Musi być totalnie bezawaryjne bo bym ostro
  • Odpowiedz
  • 3
@Jamniki2: dlaczego nie stać? jeśli odkładam nadal około 5k miesięcznie to chyba warto spełniać swoje marzenia. Co z tego, że kredyt spłacę 5 lat wcześniej. Do grobu tej kasy nie zabiorę, a nigdy nie wiemy ile pożyjemy.
  • Odpowiedz
@hipeq69 no skoro jęczysz tu na wykopie że za drogo ci wychodzi to chyba znaczy że za dużo płacisz xD a to ile płacisz czy dużo czy mało to zależy od tego ile zarabiasz, skoro wydatki co miesiąc cię przeciążają to znaczy że za mało zarabiasz aby mieć takie wydatki, czego oczekujesz od nas jak mamy ci pomóc?
  • Odpowiedz
@CH3j:

Co miesiąc opłacasz ubezpieczenie na auto?

Skoro płacę 4800zł ubezpieczenia za auto, a excel zawiera koszty miesięczne.. to chyba ma sens uwzględnić tutaj 400zł. Czy dojście do takich wniosków przerasta przeciętnego mirka?
  • Odpowiedz
@CH3j: żeby dobrze obliczyć wydatki miesięczne to najlepiej zsumować roczne i podzielić na 12. Co z tego jak mam miesiecznie np 3000 wydatków jak raz w roku muszę zapłacić coś za 20k, to też trzeba jakoś ująć.

Co nie zmienia faktu, że Excel opa uposledzony srogo
  • Odpowiedz
@hipeq69: 10 tysięcy na miesiąc co tak mało? Jak to robisz?
Mnie w tydzień wychodzi cos koło 15 tysięcy, ale to żaden problem, bo nawet w miesiąc tyle nie zarabiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@hipeq69 ale ja nie mówię żebyś nie miał auta, ale jesli bierzesz leasing na auto w kwocie 24k rocznie z ubezpieczeniem za 5k to nie pitol że nie wiesz jak zredukować koszty
¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz