Wpis z mikrobloga

Szukam aplikacji na #android do zapisywania swoich wydatków i przychodów. Chciałbym mieć pełną kontrolę nad tym ile w danym miesiącu wydaję. Załóżmy, że mam wpływ na konto - zapisuję jako wpływ. Innym razem idę na zakupy, wydam ileś tam złotych i zapisuję jako wydatek. Fajnie gdyby można było sobie kategoryzować, tak, że na koniec miesiąca wiem jak jak wyglądają moje wydatki procentowo.

Znacie jakieś takie apki godne polecenia?

#finanse #finanseosobiste #budzetdomowy #budzet
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@n_n_m_e: Wydatki można kontrolować i zapisywać w Pan Paragon, sam zlicza kwoty i sklepy w których robi się zakupy. Jak będziesz skanował kody paskowe to nawet z rozróżnieniem na poszczególne produkty. A czy można tam sobie dopisywać samemu kwoty wydane bez paragonu to nie wiem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Johnny007pl przez pewien czas korzystałem, ale w końcu stało się to uciążliwe, zbierałem paragony, przenosiłem.. aż przestałem. Chciałbym mieć jakąś intuicyjną aplikacje, telefon zawsze bliżej niż Excel
  • Odpowiedz
@n_n_m_e google sheets, wpisuje wartości w przygotowanego wcześniej excela w odpowiednie kolumny i formułami wyliczam dokładnie to co chce, ile odkładam, ile mi urosło na oszczędnościowym itd. Próbowałem apki typu pan paragon ale one działają w konkretny sposób i mi brakowało funkcjonalności
  • Odpowiedz
@n_n_m_e

Zerknąłeś na naszą poprzednią dyskusję? https://wykop.pl/wpis/79450125/wpis

Warto patrzeć na narzędzia również z webową wersją, w razie jakichś błędów czy grubszej analizy, zawsze lepiej na kompie móc przeglądać raporty.
@lentilek 0
Macie do polecenia jakąś aplikacje do zapisywania wydatków oraz zarządzania budżetem? Wiem, że excel najlepszy, czytelnieszy, ale o wiele łatwiej się zapisuje z telefonu na bieżąco wydatki. Niż zbierać rachunki a potem spisywać wszystko przed kompem. Fajnie jakby była opcja webowa + apka na ios.
#finanse
  • Odpowiedz
@inXe Nie ma jeszcze aplikacji. Możesz zrobić skrót do strony w przeglądarce, działa to prawie jak aplikacja. Prawie przez to zrezygnowałem na początku myśląc że to będzie lipa, ale finalnie nie ma tragedii. I to oczywiście trzeba mieć serwer postawiony, gdyby ktoś nie doczytał.
  • Odpowiedz
  • 0
@n_n_m_e @DystryktPrawdy Ja wybrałem appke Wallet, dodałem sobie rzeczy z ostatniego tygodnia i muszę przyznać że wygodne. Można po dodaniu jakiegoś wydatku podzielić go później na inne kategorie, można dodać/odjąć kwotę do już ustalonego wydatku bez liczenia w pamięci tylko mamy kalkulatorek z opcjami +-, różne źródła kasy z których płacimy dane wydatki i stan jaki nam pozostał.

Poczytam co to ten budżet kopertowy i zobaczę czy przyda się inna
  • Odpowiedz