Wpis z mikrobloga

Macie do polecenia jakąś aplikacje do zapisywania wydatków oraz zarządzania budżetem? Wiem, że excel najlepszy, czytelnieszy, ale o wiele łatwiej się zapisuje z telefonu na bieżąco wydatki. Niż zbierać rachunki a potem spisywać wszystko przed kompem. Fajnie jakby była opcja webowa + apka na ios.
#finanse #oszczedzanie #oszczedzanie #budzetdomowy #pieniadze
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lentilek Zanim przeszedłem na ActualBudget na swoim serwerze, korzystałem z 4grosze, bardzo wygodne i dość dobrze dopracowane, choć bez aktualizacji od dłuższego czasu + bardzo dobrze dopracowany przewodnik
  • Odpowiedz
@fasola_i_groch Przede wszystkim open source od jakiegoś czasu, duża społeczność i ciągły rozwój. Jeszcze nie spolszczony, ale to kwestia czasu. Dodatkowo ważna jest dla mnie kwestia prywatności danych. Nieraz zdarzyło się, że serwer 4grosze padał na pół dnia, przez co nic nie dało się zsynchronizować, a twórca niespecjalnie się tym przejmuje. Mimo, że twórca twierdzi, że cały czas projekt będzie rozwijany, od długiego czasu nawet nie ma ciemnego motywu w aplikacji,
  • Odpowiedz
@fasola_i_groch Dokładnie, metodą kopertową. Wiesz co, podobnie jak wcześniej miałem w 4grosze. Zależy o co pytasz konkretnie.

Ogólnie układając to wszystko jak należy najpierw posiłkowałem się podręcznikiem 4grosze, a później dokumentacją Actual Budget
  • Odpowiedz
@DystryktPrawdy: jutro zamiarzam przetestować actualbudget. Masz uruchomioną synchronizację z kontami bankowymi? Współdzielisz z kimś budżet? Jakie masz "koperty"? Staram się zrobić w końcu porządek z moimi finansami i metoda kopertowa mi sie spodobała. Zastanawiam się tylko jaki podział kopert wykonać.
  • Odpowiedz