Wpis z mikrobloga

A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na jeden dzień, w wigilię, spora część osób mówiła, żeby poszedł i sobie spróbował, więc poszedł i spróbował.

#polityka
Dawul - A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na j...

źródło: 24c24068

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawul: no bo wybił wielu wykopkom i też ludziom, argument z ręki i teraz jest czepianie dla samego czepiania. Nie żebym go bronił, ale zrobił to co powiedział, przy okazji obnażył bezsens wolnej wigili.
  • Odpowiedz
@Dawul jak dla mnie na plus taki happening. Pokazuje, że lewica też może pracować jak normalni ludzie. Trochę poznał jak to wygląda u milionów normalnych ludzi. Jako ekonomista zobaczył jak to wygląda z najniższego szczebla kariery zawodowej. No i w końcu swoją pracą nikomu nie zaszkodził, a wręcz pomógł. Same plusy. Ja proponuję takie akcje częściej. Niestety lewicowi politycy z ich ogromnym ego prędzej będą wrzucać jakieś mądrości o równouprawnieniu i
  • Odpowiedz
  • 53
@dr_papieros jaki argument wybił? Czy jacyś youtuberzy, którzy nagrywają przeżycie dnia za 5 zł, też wybijają wszystkim argument, że nie da się przeżyć za minimalną?
  • Odpowiedz
@Dawul: r---------a mnie to robienie z Petru sieroty co wolno kasuje i się do niczego nie nadaje, a z pracowników biedronki po podstawówkach jakichś filarów społeczeństwa xD
  • Odpowiedz
  • 33
@Dawul bo ma dzbanów w PRrze. Mógł to ograć bardzo dobrze, zrobić to np. bez echa i zapowiedzi a potem wypuścić vloga nagrywanego telefonem, mógł nawet zapowiedzieć ale zrobić to na jakiejś biedronce na wsi, bez błysku fleszy. Nie, Rysiu postawił na najgłupszy PRowo ruch - postanowił pokazać o, jaka to głupia praca hehe, lekka i dla debili, fotografujcie mnie, jestem super.
  • Odpowiedz
@bomba4: taki że większość mówiła że chłop tylko gada i do żadnej biedronki nie pójdzie, a poszedł. Fakt, jest to zagrywka pod publiczkę, ale i tak zrobił więcej niż spora grupa polityków.
  • Odpowiedz
  • 0
@dr_papieros ja nie mówiłem, bo wiedziałem jak to będzie wyglądać, więc teraz go za to krytykuje, tak jak i innych, którzy się zachwycają tym co zrobił.
  • Odpowiedz
@Dawul: Mnie najbardziej rozjebuje jak niektórzy mu próbują zarzucić, że nie wie co to prawdziwa praca i na 1 dzień się nie liczy. Kurde koleś robił karierę w konsultingu gdzie zapieprzanie weekendami i chorymi nadgodzinami jest normą a ludzie często psychicznie są r-------i do cna od ilości pracy i stresu ale nie liczy się bo po skanerze produktami nie przejeżdża na co dzień...

To jest jakieś nowoczesne wydanie chłopomanii.
  • Odpowiedz
@Dawul: jak widać poszedł tam dołożyć zwykłym pracownikom więcej roboty, ktoś musiał stać za nim i pilnować go zamiast robić swoje. Oczywiście kasa przez to działa trzy razy wolniej a ci pracownicy muszą potem to odrobić a Petru leci na wakacje. To samo co Trump robił i nabierają się na to polskie wersje red necków.
  • Odpowiedz