Wpis z mikrobloga

A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na jeden dzień, w wigilię, spora część osób mówiła, żeby poszedł i sobie spróbował, więc poszedł i spróbował.

#polityka
Dawul - A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na j...

źródło: 24c24068

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jozef-dzierzynski

@plusikdziczku: @BreathDeath tak tak wcale nie pracował, wcale na twitterze nie pokazał wyciągu z kasy gdzie ma dokladnie pokazane ile nabił i od której do której pracował xD

>Mnie najbardziej rozjebuje jak niektórzy mu próbują zarzucić, że nie wie co to prawdziwa praca i na 1 dzień się nie liczy. Kurde koleś robił karierę w konsultingu gdzie zapieprzanie weekendami i chorymi nadgodzinami jest normą a ludzie często psychicznie są
  • Odpowiedz
@Dawul: @dr_papieros nie wiem skąd wy bierzecie ten argument „spora cześć”. Może kilka głupich wykopkow, radzę zobaczyć na twittera jak się ogłaszał z tym „projektem”. I zobacz na swój argument teraz „obnażył sens wolnej wigilii” - po pierwsze to on poszedł żeby obnażyć sens wolnej wigilii i wolnych niedziel, a po drugie to czy Ty myślisz, ze gość który pójdzie na jeden dzień pracy na kase może teraz powiedzieć
  • Odpowiedz
bo typ robi sobie jakieś cyrki z codziennej ciężkiej pracy ludzi. Dlatego to jest żenujące.

Odpowiedz

@hosearkadiomorales: jakie cyrki? Jest pełno zawodów gdzie trzeba pracowac w niedziele/wigilie np stacja benzynowa za tak samo gowniana pensje a sie wszyscy zesrali o kasjerow
  • Odpowiedz
@Pawel993 tak, cyrki bo co on niby tym chce pokazać? Że się da pracować w wigilię. No jasne że się k---a da. To oczywiste. I nie trzeba tego udawaniac w takim żałosny sposób, który mogą łykać tylko wykopki. A jeśli nie widzisz różnicy między stacja benzynowa a biedronka to xd.
  • Odpowiedz
@hosearkadiomorales: nie, zarzucili mu ze jak chce wigilie pracujaca to niech sam na kasie pracuje w wigilie wiec poszedl pracowac i sie zesralli wszyscy ze dopiero jak 40 lat przepracuje to wtedy sie moze wypowiedziec
To jest zenada

Masz sklep na krupowkach to niedziela cyk zamkniete bo niedziela wolna poniedzialek wigilia, wtorek-sroda to 25-26 grudnia i musi byc zaminiete ale obok knajpa jest otwarta i juz to jest ok xD
  • Odpowiedz
@Dawul inicjatywa fajna chociaż trochę cringe. Każdy może iść raz w życiu w niedzielę do pracy i potem się tym szczycić.
Poza tym wybrał najłatwiejszy dzień bo wigilia to taki dzień trochę na pół gwizdka gdzie ludzie do sklepu chodzą po ostatnie braki do kuchni i ruch jest zdecydowanie mniejszy.
Mógł pójść w ostatnią sobotę to by zobaczył z-------l.
  • Odpowiedz
ja się nie upieram że wigilia powina być wolna. Nic mu nie zarzaculem bo od początku takie ustawki uważam że są idiotyczne i niczemu nie dowodzą.

@hosearkadiomorales: tak samo teksty "jakbys musial pracowac w wigilie to bys inaczej mowil"
  • Odpowiedz
Jak siedziałem w branży to zdarzało mi się mieć tygodnie gdzie wychodziłem rano jak dziewczyna spala i wracałem gdy już spała. W ciągu roku ponad 500h nadgodzin. Po pary latach wyszedłem z branży na granicy jakiegoś ptsd. Naprawdę jak szanuje każdą pracę tak mdli mnie od tego robienia z kasjerek świętych. Ciężka praca jakich wiele i nie widzę krzty powodów by tą branże traktować specjalnie.

@Herubin: w czym robiłeś? M&A,
  • Odpowiedz
@Dawul: I co wykopki? Polecicie na niego zagłosować, bo niby do ludu wyszedł XD? Robią z was frajerów, a wy jeszcze uszami klaszczecie. Banda idiotów!
  • Odpowiedz
@Dawul: Co pokazał? Nawet na zdjęciu widać, że ktoś za nim stoi i pilnuje żeby nie skompromitował siebie i sklepu. Przez tę pokazówkę prawdopodobnie więcej osób musiało pracować tego dnia żeby pilnować tego politycznego idioty.
  • Odpowiedz
  • 1
@Dawul taa wpadł do biedronki popozować do paru zdjęć, filmików i pościemniać XD. Założę się, że dzięki niemu tylko etatowi pracownicy więcej roboty mieli bo bałagan i chaos wprowadził swoim show.
  • Odpowiedz