Wpis z mikrobloga

A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na jeden dzień, w wigilię, spora część osób mówiła, żeby poszedł i sobie spróbował, więc poszedł i spróbował.

#polityka
Dawul - A ja nie rozumiem tego oburzenia, że Petru poszedł do pracy do Biedronki na j...

źródło: 24c24068

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_papieros: w wolnej Wigilii ludzie zapominają o czymś innym, czego Petru, nawet pracując w ten dzień, nie doświadczy nigdy. Może i faktycznie można skończyć o tej 14.00 i sobie iść do domu, bo do wieczora jeszcze trochę czasu.

Tylko że Petru sobie wsiądzie w samochód o tej godzinie, podjedzie do domu, wykąpie się, kimnie i o 17.00 zasiądzie wesoły do stołu. A kto miał rodzinę (matka, ojciec, rodzeństwo), którzy w ten
  • Odpowiedz
@Dawul: Pozwól, że ci wyjaśnię oburzenie:

Ludzie, którzy pracują na kasie często robią to z braku innych możliwości. Ze względu na koleje życiowe często nie mają komfortu szybkiej zmiany zawodu, są słabo opłacani, a praca w handlu wymaga nieregularnych godzin pracy, nadgodzin, niestabilnych umów, z-----------a wiele godzin przez przerwy na siku, gonienia targetów sprzedażowych i płaszczenia się przed menedżerem.

Tym ludziom pan Petru chce z-----ć wolne niedziele i blokuje wolną
  • Odpowiedz
@Dawul: Ja tam politykę mam bardziej w głębokim poważaniu bo nie uważam tego za ciekawe zainteresowanie aby tym żyć.
Dla mnie no to pozytywnie że jakiś polityk aby udowodnić swoje rację zrobił coś takiego. Wiadomo, że to nie to samo jakby tak pracował rok czy dłużej, bez wywiadów i kamer, ale też nie kojarzę aby inni politycy zrobili coś podobnego. A przeniesienie worka z cementem do zdjęcia czy pozowanie przy
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: xD tak wszyscy mogą wziąć wolne w wigilię jeśli tylko chcą, tak na prawdę to tylko ludzie pracują w wigilię bo tak im się podoba! xD ale z Ciebie dobry niewolnik, jeszcze bronisz biednych korporacji xD jaki szczur, jesteś królem wyścigu!
  • Odpowiedz
@Dawul Zwyczajny happening, prawdopodobnie nawet im utrudniał pracę, bo ponoć stał ochroniarz i kierował ludzi do kas obok, żeby Pan poseł się nie przeraził kolejką i czegoś nie popsuł.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski

>Jak siedziałem w branży to zdarzało mi się mieć tygodnie gdzie wychodziłem rano jak dziewczyna spala i wracałem gdy już spała. W ciągu roku ponad 500h nadgodzin. Po pary latach wyszedłem z branży na granicy jakiegoś ptsd. Naprawdę jak szanuje każdą pracę tak mdli mnie od tego robienia z kasjerek świętych. Ciężka praca jakich wiele i nie widzę krzty powodów by tą branże traktować specjalnie.

@Herubin: w czym robiłeś?
  • Odpowiedz
spora część osób mówiła, żeby poszedł i sobie spróbował, więc poszedł i spróbował.

@Dawul: Spora część osób mówiła też, aby włożył sobie palec w dupę. Kiedy happening?
  • Odpowiedz
@Dawul: fajnie. Jeśli to on, niech zablokuje swoje konta i idzie na dwa lata. Wtedy pogadamy. A jeśli odstawił taką akcję, to nie tylko do Biedronki poszedł ściemniać, że pracuje ale i szopkę piękną o---------ł.
  • Odpowiedz
@Dawul: przeszkadzał w funkcjonowaniu sklepu, po pierwsze, chmara reporterów robiących mu zdjęcia i przeprowadzających wywiady, po drugie oddelegowany pracownik do pilnowania wielkiego pana polityka robiącego właśnie politykę, żeby niczego nie z----ł. Przez co problem miał sam sklep jak i ludzie chcący zrobić szybkie zakupy na ostatnią chwilę
  • Odpowiedz
no bo wybił wielu wykopkom i też ludziom, argument z ręki i teraz jest czepianie dla samego czepiania

@dr_papieros: właściwie to dał argument. Nawet pracując raz w roku zrobił przerób 10x mniejszy niż zwykły pracownik
  • Odpowiedz