Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,
Stoję przed wyborem i już sam nie wiem co powinienem zrobić, nawet moje najbliższe otoczenie jest w tym temacie podzielone.
W obecnej pracy zarabiam kwotę X - jednak jest to praca stresująca, nawet po pracy nie potrafię się od tego odciąć (często przed nawet przed snem zdarza mi się myśleć o pracy)
i tu właśnie pojawia się dylemat - zmiana pracy, z tym, że wynagrodzenie to X - 2000 PLN brutto, lekka praca, nawet bym powiedział, że przez większość czasu bym "odpoczywał"
Mowa o sektorze finansowym, jestem juniorem z rocznym doświadczeniem - nadal studiuję. Wynagrodzenie w mojej obecnej pracy jest wyższe niż oferowane obecnie na rynku pracy dla osób z moim poziomem doświadczenia (ale też zakres obowiązków wykracza poza typowe obowiązku juniora)

#praca #pracbaza #korpo #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

Vox populi, vox Dei

• Pozostanie w obecnej pracy 39.6% (42)
  • Zmiana pracy 60.4% (64)

Oddanych głosów: 106

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim życie nauczyło mnie, że pieniądze to nie wszystko. Jesli ta zmiana nie spowoduje, że musisz np. szukać innego lokum bo na aktualne nie będzie Cię stać albo będziesz musiał przejść na dietę czokoszokowa to bym się nie zastanawiała i poszła tam gdzie jest lżej, zwłaszcza że wciąż studiujesz i warto by było mieć trochę siły na studia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pomyśl o tym inaczej. Zastanów się czy obecna praca nie jest, mimo uciążliwości, bardziej rozwojowa. Rozumiem, że jesteś na początku ścieżki kariery. Czy pozostanie w obecnej pracy sprawi, że za jakiś czas będziesz bardziej doświadczony? Jeżeli tak, rozważ czasowe „przemęczenie się” aby później mieć lżej. Jeżeli czujesz, że cały ten obecny trud na nic, to zmień pracę.
  • Odpowiedz