Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

Jeszcze rok temu śmialiście sie ze mnie jak mówiłem, że stawki dla senior java deva czyli 7-12 lat expa + AWS + kubernetes + kafki itd to 20-23k netto b2b sufit nie do przebicia. Kazdy z was rzekomo miał 30-35k netto b2b za 2-3h pracy dziennie

Tak teraz pod koniec 2024 i w 2025 stawki dla seniorów javy 7-12 lat expa będą wynosić 16-19k netto b2b

Czy jest kryzys?
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: java

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek: Jak już ulica mówi o kryzysie to naprawdę jest dramat. Kumpel był u okulistki to pytała się go czy to prawda z tym kryzysem, a ja ostatnio grałem meczyk w tenisa z chłopem co jest prawnikiem i jak po graniu coś tam gadaliśmy i powiedziałem, że jestem z IT to pierwsze też od razu pytanie czy jest tak słabo XD
  • Odpowiedz
@nad__człowiek jest kryzys, ale polscy pośrednicy wymuszają sobie wyższe marże, "bo kryzys". Na zachodnim kontrakcie takie coś x2, różnica to prowizja za pośrednictwo.
  • Odpowiedz