Wpis z mikrobloga

Jako, że śmiechów nie ma końca w związku z "postarzeniem" Ciri zacząłem się zastanawiać czy w grach w ogóle występują starsze kobiece bohaterki, powiedzmy takie +50 lat.

No i mam problem ze znalezieniem przykładów. Jedynie co mi przychodzi do głowy to Selene z Returnala i The Boss z MGS3, ale to bardziej postaci mające 40-49 lat. Jeżeli występuje bohaterka to zazwyczaj jest dwudziestokilkuletnia lub w ekstremalnym przypadku ~35 lat i mówimy tutaj o jakiś stuletnich czarodziejkach.

Brakuje takich kobiecych odpowiedników Joela z TLOU, który ma ponad 50 lat czy Decarda Caina, czyli postaci w zaawansowanym wieku.
#wiedzmin #pcmasterrace #gry #konsole
Lieutenant_Kim - Jako, że śmiechów nie ma końca w związku z "postarzeniem" Ciri zaczą...

źródło: b2690dca64f287dcc2e075290313dd55835caea28e9544b98c9f4f8c8fd484ce

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lieutenant_Kim: Nikt nie chce się utożsamiać w grze ze starą prukwą. Dlatego nikt jeszcze nie zrobił symulatora starej baby.
A wyszło już tyle absurdalnych symulatorów. Ja chce grać silnym wieśkiem który ubija potwory, leje po mordach wieśniaków, zalicza wieśniaczki i chleje do upadłego. A nie jakąś starą babę z PMSem jęczącą po każdym ciosie potwora i walczącą z podrywającymi ją facetami.
  • Odpowiedz
@andbatros: nie wiem co z tym utożsamianiem się, ja np utożsamiałem się Aloy z HZW jako z człowiekiem, nie jako z kobietą, najbardziej to jak w prologu babka nie chciała jagódek od małej Aloy, wtedy utożsamiałem się z dzieckiem
  • Odpowiedz
zacząłem się zastanawiać czy w grach w ogóle występują starsze kobiece bohaterki, powiedzmy takie +50 lat.

@Lieutenant_Kim: no nie ma i to wcale nie bez powodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
majk3l - >zacząłem się zastanawiać czy w grach w ogóle występują starsze kobiece boha...
  • Odpowiedz
@Lieutenant_Kim: ahe te kontrowersje że w zwiastunie gry jest coś co się nie podoba... najlepsze że każdy zwiastun każdej gry jest wypełniony elementami, które i tak nie są w grze...
  • Odpowiedz
@Lieutenant_Kim oczywiście każdy ci napisze że problemu nie ma, stare baby do gazu, ale chłop stary to dobre jest. XD na wykopie nie ma mizoginow

rogue to moja ulubiona postać. żadne tam opcje romansowe, dajcie mi rogue i będzie ok ( ʖ̯)
  • Odpowiedz