Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +214
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
Selina_ +16

To nie jest porada inwestycyjna i wcale nie oznacza, że w między czasie, Tesla np. nie spadnie sobie jeszcze do $250-$300, Natomiast mam przekonanie graniczące z pewnością, że mój target zostanie osiągnięty i pisze o tym dlatego, żeby potem mi ludzie nie pisali, że "to nie było do przewidzenia" a ja "miałem po prostu szczęście".
Jeżeli chcesz być powiadomiony w 31 grudnia 2035 roku, albo potencjalnie wcześniej w momencie, w którym cena akcji osiągnie $4650 - zaplusuj ten post.
--------------
Takie teksty i wiele podobnych, czytam w swoim kierunku regularnie, stąd dzisiaj stwierdziłem, że tak asekuracyjnie, przypomnę o czymś o czym pisałem już w lutym bieżącego roku, gdy cena akcji Tesli wynosiła $199. Roboty nadchodzą i stanie się to dużo, dużo szybciej niż ludzie przewidują. A liczby z tym związane idą w biliony (ang. trillion).
Zacząłem o tym mówić jako jeden z pierwszych, m.in. przed Morgan Stanley. Nadal mało osób o tym mówi.
Artykulik pisałem po angielsku ([tutaj](https://twitter.com/unnamed_coder/status/1759769143765565761
)), więc dla wygody wstawiam Wam przetłumaczoną przez czat wersję:
#tesla #gielda #sztucznainteligencja #tsla #elonmusk
@zibizz1: spadek do $300 nie zdziwi mnie wcale. Do $250 - zdziwi mnie trochę. Do $200 - zdziwi mnie już bardzo.
@anonimowy_programista: W czerwcu/sierpniu tego roku mółbyś napisać dokładnie to samo.
"Wzrost do końca roku do $300 wcale mnie nie zdziwi, do $350 zdziwi trochę, do $400 - zdziwi mnie bardzo"
Przypomne że z poprzedniego ATH ~414 spadło na ~101, więc jeśli teraz wbije np na 500 czy 600 to spadek
@Peptalk: IMO, to jest BARDZO prawdopodobne. Robotaxi ubije rynek taxówek i ubera. Nagle złotówy i uberowcy staną się przyjacielami, bo będą mieli wspólnego wroga.
Roboty wprowadzane do fabryk, też będą łatwym celem do obwinienia w momencie, gdy ludzie zaczną tracić pracę, choć początkowo po prostu zmaleje liczba ofert na
Mam dokładnie zerowy wpływ na ruch akcji Tesli. Bądźmy poważni. Gdyby wziąć wszystkich inwestorów z wykopu i gdyby wszyscy kupili akcje Tesli, to też nic by w praktyce to w cenach akcji nie zmieniło. To nie ta
Moim zdaniem nie.
Nie uzasadnię
@przegro_pisarz: nie, no. Bez przesady. Jak Ty wejdziesz to jedbnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
A tak na serio, to szczerze zakładam, że żartujesz. Szczerze odradzam innym mój styl inwestowania. Ja w Tesli mogę
@Chrum_Master: szkoda. Bardzo mi zależy na zdaniu sceptyków. Zwykle takie śmiałe twierdzenia trigeruj osoby na tyle, że ludzie nie wytrzymują i wypisują mi, gdzie się mylę :)
Ja jestem za stary na karierę, a jakby przez chwilę straciło to na wartości to nic się nie stanie bo w długim terminie wyjdę na swoje.
Właśnie ktoś organizuje promocje
źródło: TeslaS
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/79988123/wiele-osob-watpi-w-to-czy-humanoidalna-wersja-robo
Oraz