Wpis z mikrobloga

niby w necie wszyscy pisza ze nie oplaca sie uczyc i starac w pracy...

ale w sumie to wiekszosc czasu mi sie to oplacalo, dostawalem awans kiedy ten ktory sie masturbowal przez wszystkie sprinty zostawal na starym stolku/dostawal kopa z firmy

mialem po prostu farta?

#programista15k #programowanie #pracait #pracbaza #korposwiat
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katopa: Ludzie w necie piszą wiele głupot. To nie fart, tylko wynik Twoich działań. Wbrew temu, co niektórzy myślą, w korpo nie trafiasz wyłącznie na szefów socjopatów, a wielu z nich z łatwością odróżni o----------a od osoby wnoszącej sporo do zespołu i oczywistym jest, że będzie promowała tą drugą. Ja miałem podobną drogę, wielu moich znajomych również, nie tylko z branży IT. Można wykonywać porządnie swoją pracę i rozwijać się,
  • Odpowiedz

ale w sumie to wiekszosc czasu mi sie to oplacalo, dostawalem awans kiedy ten ktory sie masturbowal przez wszystkie sprinty zostawal na starym stolku/dostawal kopa z firmy

mialem po prostu farta?

@katopa: czytaj wykop, rób odwrotnie. Zawsze działa :)
  • Odpowiedz
@katopa: To piszą ludzie których szczytowym osiągnięciem jest zdefekowanie w pracy na koszt pracodawcy. Człekokształtni tacy. A to gadanie że nie warto się starać, to się nazywa redukcja dysonansu poznawczego.
  • Odpowiedz
@katopa: zapomniałeś dodać, że były czasy prosperity i firmy, żeby zatrzymać pracownika, rzucały ochłapy ( ͡° ͜ʖ ͡°) idź spróbuj dzisiaj zapytać o podwyżkę
  • Odpowiedz
@katopa: no dlatego, żebyś nie odpłynął do konkurencji która również dostała mnóstwo taniego pieniądza z pożyczek bądź od inwestorów
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamalek: ale dostalem podwyzke(i) w 2022, 2023 i 2024 (od 2022 bo wtedy sie zaczelo psuc)

to dopiero w 2025 moze sie moj swiatopoglad odmienic
  • Odpowiedz
@katopa: u mnie tak samo. Zawsze dostawałem awanse, podwyżki i premie, kiedy o----------e pozostawali z tymi samymi pensjami. Jeden junior u nas od prawie dwóch lat walczy o awans na mida i chyba szybko go nie dostanie
  • Odpowiedz
@katopa: no dobra, to się staraj, ucz kolejnego frameworka. Moje obserwacje pokazują co innego, jak firma ma wyrzucić +15% załogi to zrobi to bez problemu nawet z ludźmi, którzy wiele lat poświęcali swój czas firmie.
  • Odpowiedz

@katopa: przecież piszemy wręcz przeciwnie xD

Masz sie starac właśnie w pracy ale przez 8h a po pracy nie być pasjonatem tylko zwykłym człowiekiem
  • Odpowiedz
@katopa Ile masz ludzi tyle sytuacji. Tutaj możesz się cieszyć, że dostałeś podwyżkę 300 zł, a inna firma by ci zaproponowała 3000 zł więcej i nawet o tym nie będziesz wiedział ¯_(ツ)_/¯ Nie słuchaj z-----------y i o----------y a siebie.
  • Odpowiedz
@katopa: czasami to jest loteria bo trafisz na Janusza który wyciśnie z Ciebie ostatnie soki albo w korpo wpadniesz w złą tabletkę i polecisz jak reszta. Z drugiej strony jak chcesz osiągnąć więcej to trzeba robić więcej niż inni
  • Odpowiedz
@katopa: wszystko zależy od tego jaką masz pracę. Ja w obecnej pracy nie mam szansy na rozwój i awans. alternatywą jest założenie własnej firmy o takim profilu. Mogę się starać ale nic to nie zmieni obecnie.

Są jednak pracę, korpo, duże firmy, różne stanowiska gdzie praca popłaca.
  • Odpowiedz
@katopa: no dobra, to się staraj, ucz kolejnego frameworka. Moje obserwacje pokazują co innego, jak firma ma wyrzucić +15% załogi to zrobi to bez problemu nawet z ludźmi, którzy wiele lat poświęcali swój czas firmie.

@Kamalek: Lojalność to dawno nieprawda: do redukcji idą najpierw ci z wysokim wynagrodzeniem i zaszeregowaniem.

Firmy patrzą tylko na kolejny rok fiskalny i koszty - nikogo nie obchodzi twoje poświęcenie z przeszłości.
  • Odpowiedz