Aktywne Wpisy

Veillo +10
Niezmiernie mnie denerwuje, że zamiast gier robi się teraz coś na zasadzie interaktywnych filmów. Nie zrozumcie mnie źle, są mega fajne gry potrafiące budować napięcie, ale czytając setną recenzję jakiejś gry, dajmy na to star wars survivor oceny 9/10 to mnie szlak trafia. jaka wspaniała fabuła, a to poprostu zadania idź tu przynieś to, idź tam i rozwal przeciwników. Kolejny aspekt to dialogi pisane jakby były pisane przez dzieciaki z podstawówki, mega

żałuję że nie poszłam w wykończeniówkę albo chociaz jakąś elektrykę w wieku 16 lat zachciało się intelektualizowania
Ktoś wytłumaczy czy ci bezdomni w USA co palą ogniska mają jakąś opiekę społeczną od państwa? Mają 3x większe PKB na mieszkańca 81 695,19 USD a my 22 112,86 USD i u nas też są bezdomni, a takich miejsc się raczej nie widzi żeby ktoś spał na chodniku poza rzadkimi przypadkami. Włączyłem sobie niektóre uliczki w USA dostępne w internecie.
#pytanie #usa #polska #pkb #gospodarka #bezdomni #bezrobocie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Ja raczej zastanawiam sie, czy ci ludzie ladujacy
źródło: Geiafd7XkAAijqb
PobierzDobra ale zastanawiam się, bo to dla nas jest takie obce i nieintuicyjne ale jesli ktoś żyje w US to nie jest tak, że dokładnie wie co jego ubezpieczenie pokryje? Jakie choroby, leczenie itd. Co gdyby po takiej diagnozie wykupić lepsze, obejmujące to leczenie, droższe ale nie rujnujące ubezpieczenie? Nie ma tam jakichś "doradców medycznych" czy kogoś, kto doradzi jakie ubezpieczenie wykupić aby objęło to leczenie?
no tak, i wracamy do stwierdzenia:
https://komonews.com/news/local/seattle-homeless-crisis-spent-a-billion-dollars-on-homelessness-but-numbers-of-unsheltered-grew-washington-king-county-homeless-budget-money-citywide-spending-human-services-department-decade-labor-contract-state-of-emergency-organizations-people-living
to nie jest kapitalizm. sie usraliście tego, że wszystko gdzie bogaci wyzyskują biednych to kapitalizm. Wg waszej definicji to i komuna za PRL to był kapitalizm, bo partia okradała ludzi i żyła na poziomie gdy przeciętny chłop nie miał nic. Feudalizm w średniowieczu to też dla was kapitalizm. Czy pańszczyzna - to też kapitalizm. Bo złe, bo bogaty wyzyskuje biednego - wiec dla waszych małych spaczonych bzdurami marxa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo